Strømproblemer på Oslo S fører til forsinkelser

JORDFEIL: Strømmen går av og på, og med det signalanlegget på Oslo S. Togene går, men det er forsinkelser. Bane NOR jobber for å finne feilen.

JORDFEIL: Strømmen går av og på, og med det signalanlegget på Oslo S. Togene går, men det er forsinkelser. Bane NOR jobber for å finne feilen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

SKI: Nok en gang er det problemer med togtrafikkavviklingen. Strømproblemer på Oslo S fører til forsinkelser og innstillinger i togtrafikken i Oslo-området onsdag ettermiddag. Bane NOR meldte først om feilen kl. 13:45.

– Det er en feil som hindrer oss i å gi grønt lys. Vi jobber med å rette feilen, men vet ikke hvor lang tid det vil ta, skriver Bane NOR på sine nettsider.

Dette har selvfølgelig konsekvenser for trafikkavviklingen.

– Togene som går fra Oslo S nå er fra fem til tredve minutter forsinket, sier pressevakt i NSB, Nina Schage.

– Fire innsatstog mellom Stabekk og Ski har blitt innstilt, legger hun til.

– Dere har ikke iverksatt buss for tog?

– Nei. Togene går, men de er forsinket, sier NSBs pressevakt.

– Vi oppfordrer passasjerene våre til å følge med i NSB-appen for informasjon om sitt tog, sier Nina Schage.

LES OGSÅ: Signalfeilen ved Oppegård er reparert - togtrafikken gjenopptas

LES OGSÅ: Pendler i harnisk etter togstans: – Dette burde ikke gå an i 2018

Leter

Bane NOR sliter med å finne feilen, for strømmen kommer og går.

– Vi har en jordfeil som fører til at signalene går i rødt. Men det er en feil som kommer og går. Vi slitter med å finne den, for vi klarer ikke å finne den når strømmen er på igjen, forklarer pressevakt i Bane NOR, Ragnhild Aagesen.

Feilen rammer alt av signalanlegg inn til Oslo S. Når jordfeilen inntrer går signalene i rødt. Når strømmen kommer tilbake kan de stille signaler og togtrafikken gjenopptas.

– Det går tog, men det fører til en del forsinkelser. Det kan ramme alle tog som går inn og ut av stasjonen, men det er litt ulikt hvor store forsinkelser det er på de ulike togene, sier Aagesen.

– Hva tenker du om at det for tredje dag på rad er trøbbel med trafikkavviklingen?

– Det er veldig beklagelig, selvfølgelig. Nå har vi hatt ulike problemer, som ikke nødvendigvis har noen sammenheng, men det er beklagelig at det inntreffer feil, og at det rammer de samme reisende, sier Bane NORs pressevakt.

– Vi har folk som er ute for å feilsøke hele tiden. Vi gjør det vi kan for å prøve å finne feilen, fortsetter Ragnhild Aagesen.

Artikkeltags