Gå til sidens hovedinnhold

Strømproblemer på Østfoldbanen

Artikkelen er over 3 år gammel

Rett etter klokken 19 torsdag kveld ble Moss stasjon stengt da kontaktledningen falt ned i spor fire.

SISTE: Bane Nor melder at feilen på kontaktledning ved Moss stasjon er utbedret ved 02.30-tiden i natt, og at normal trafikk gjenopptas.

Måtte snu på Kambo

Ved 21-tiden torsdag kveld opplyste kommunikasjonsrådgiver Linda-Theres Trondsen i Bane NOR at det pågikk feilretting på Moss stasjon, men at et spor var åpnet for trafikk.

- Regiontogene kan gå, men lokaltogene snur på Kambo. Det er fremdeles forsinkelser og innstillinger, og jeg anbefaler reisende å sjekke NSB sin hjemmesiden for informasjon om sitt tog.

Klokken 22.40 hadde NSB fortsatt ikke fått noen melding fra Bane NOR om at feilen er rettet. Ifølge kommunikasjonssjef NSB Persontog, Åge-Christoffer Lundeby, var det for tidlig å si om torsdagens problemer ville påvirke morgentrafikken fredag.

- Vi vil bruke natten til å få togene i rett posisjon, men da må vi jo komme forbi Moss, sa han.

Forsinkelsene torsdag kveld har variert fra avgang til avgang.

Ble stengt

Moss stasjon ble stengt for trafikk på grunn av strømproblemer meldte Bane NOR klokken 19.13 torsdag kveld. Dette innebar at togene snudde på Rygge og Kambo.

- Det er kontaktledningen som har falt ned i spor fire. Hvordan det har skjedd er det for tidlig å si noe om nå, men konsekvensen er at stasjonen er uten strøm, sa kommunikasjonsrådgiver Linda-Theres Trondsen i Bane NOR klokken 19.45.

Ifølge kommunikasjonssjef NSB Persontog, Åge-Christoffer Lundeby, jobbet NSB med å sette opp alternativ transport for reisende mellom Rygge og Kambo via Moss.

- Den første bussen er ventet til Rygge litt før klokken åtte, sa han tidligere torsdag kveld.

Strømproblemene har skapt problemer for både regiontogene til og fra Halden (R20) og mossetogene (L21).

- Det blir beklageligvis store forsinkelser som følge av strømproblemene, sa Lundeby, som allikevel ba reisende møte opp på stasjonen på vanlig måte.

Kommentarer til denne saken