SKI: Statens vegvesen har sett seg lei på alle nestenulykkene de er vitne til omtrent daglig i tilknytning til det omfattende arbeidet i Nordbyveien.

Derfor har de bestemt at så fort Ruter har en ringrute med buss på plass, blir Nordbyveien enveiskjørt fra Oppegårdveien og helt til rundkjøringen i krysset ved Søndre Tverrvei.

Ikke alle ØB møtte i Nordbyveien onsdag, tror at bilistene vil kjøre Søndre Tverrvei til Ski for å komme seg dit de skal. Alternativet er å tråkle seg tilbake gjennom boligområdene.

– Veldig mange kommer vel til å kjøre inn på boligfeltet for å komme seg hjem. Jeg tror at de som vet hvor det går an å kjøre, kommer til å gjøre det for å slippe å kjøre helt ut til Søndre Tverrvei og tilbake til Ski. Folk finner løsninger, sier Liv Irene Holmen.

Vil følge enveiskjøringen

Øivind Premer har pappapermisjon og er ute og triller med datteren Ina på ti måneder. Familien bor på Finstad.

– Tror du beboerne langs Nordbyveien vil tråkle seg gjennom boligfeltene på begge sider for å unngå å kjøre helt rundt når de skal i retning Ski?

– Jeg vet ikke. Jeg kommer i alle fall ikke til å gjøre det. Da følger jeg heller enveiskjøringen når den kommer i Nordbyveien. Jeg jobber på Langhus, så da er det bare å kjøre ut på E18 får å komme meg dit. Tilbake kan jeg ta Langhusveien, selv om den er lysregulert, påpeker Premer.

I tillegg til datteren på ti har han tvillinger på sju år som går på speideren, i 1. Ski speidergruppe som holder til på Vardåsen bak Ski sykehus.

Når ungene skal på fritidsaktiviteter nærmere Ski sentrum, skjønner han at foreldre lett kan falle for fristelsen til å tråkle seg gjennom på småveiene langs Nordbyveien for å slippe å følge enveiskjøringen til Nygård og Søndre Tverrvei tilbake til Ski.

Likevel kommer han ikke til å ty til tråklemetoden når tvillingene skal til og fra speideren.

– Nei, jeg forholder meg til enveiskjøringen som innføres, slår trebarnsfaren fast.

Vil bli tråkling

Thor Egil Simensen tror ikke folk vil gå med på å kjøre Nordbyveien til Nygård og deretter Søndre Tverrvei tilbake til Ski.

– Det kommer til å bli tråkling på Hebekk, fordi det allerede er fullt i Søndre Tverrvei. Jeg har selv opplevd å stå i kø i 20 minutter for å komme frem til rundkjøringen, sier Simensen.

Han oppfordrer Statens vegvesen til å sørge for skikkelig skilting den dagen enveiskjøringen er et faktum, for å unngå det samme kaoset som oppsto da Oppegårdveien ble stengt uten varsel.

På Esso i Nordbyveien står Jens Solberg fra Greverud og fyller drivstoff.

– Om jeg må kjøre den ene eller den andre veien, spiller ingen rolle. Vi må bare akseptere utviklingen og så får jeg heller kjøre litt ekstra for å få rabattert diesel, smiler den pensjonerte Esso-mannen.