Nå er Sundbyveien lovlig og klar for bilistene igjen

KJØR PÅ: Sundbyveien er åpnet for gjennomkjøring igjen.

KJØR PÅ: Sundbyveien er åpnet for gjennomkjøring igjen. Foto:

Sundbyveien har vært stengt for gjennomkjøring mens Nordbytunnelen var stengt, men et forbudsskilt ble glemt da veien skulle åpnes for normal trafikk igjen. Vegvesenet reagerte kjapt, og nå er alt i orden.

DEL

En Amta-leser bosatt i Drøbak tok kontakt fordi han ikke fulgte godt nok med og kjørte mot forbudsskiltet på veien som han trodde skulle være åpen for alle etter at Nordbytunnelen er åpnet igjen.

Bilisten spurte om veivesenet benyttet anledningen med tunnelen til å innføre permanent forbud mot gjennomkjøring i Sundbyveien. Det ville særlig ha bilkjøring mellom Ski og Frogn, og det er en god del mennesker som bor i den ene av disse kommunene og jobber i den andre.

Slik er det ikke.

Statens vegvesen hadde ved en feil bare fjernet to forbudsskilt, som er det vanlige i slike situasjoner. Men ved Sundbyveien var det et ekstra skilt ved krysset Sundbyveien/Årungveien. Det ble stående igjen, men etter tips rykket driftsavdelingen ut og ordnet opp.

Onsdag skal Sundbyveien være helt uten forbudsskilt, men det er grunn til å minne om at trafikken er en belastning for beboerne i det lille tettstedet på toppen av åsen. Det er fartshumper og redusert hastighet, men beboerne har ved en rekke anledninger påpekt at det likevel kjøres uforsvarlig på Sundbyveien.

– Blir Sundbyveien stengt permanent for gjennomkjøring? 

Artikkeltags