Her må du passe ekstra på når du kjører bil

SKOLEVEI: ØB har tidligere skrevet om trafikksituasjonen ved Hebekk skole. Den er hyppig nevnt blant forslagene. Bildet er tatt i forbindelse med en tidligere sak

SKOLEVEI: ØB har tidligere skrevet om trafikksituasjonen ved Hebekk skole. Den er hyppig nevnt blant forslagene. Bildet er tatt i forbindelse med en tidligere sak Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Mange forslag til applikasjon som vil rette søkelyset mot barns sikkerhet i trafikken.

DEL

FOLLO: Applikasjonen Slow Down GPS er som alle andre navigeringssystemer for bil, men med én viktig forskjell: i områder hvor det ferdes mange barn, vil en barnestemme ta over for den vanlige GPS-stemmen.

Forsikringsselskapet If, som står bak stuntet, har fått inn flere hundre områdeforslag bare i Follo.

Allerede er 212 områder lagt inn i applikasjonen, som brukerne kan gjøre via et interaktivt kart på deres nettsider.

Sjekk ut det interaktive kartet her!

Det er naturlig nok områdene ved skoler, og som brukes som skoleveier, som er de som er foreslått flest ganger.

I Ski er det spesielt området rundt Hebekk skole som trekkes frem av brukerne av det interaktive kartet. Nordby, Sjøskogen og Greverud skoler trekkes er også ofte nevnt.

Oppegård kommune har fått flest forslag – hele 71 i tallet, et lite hestehode foran Ås, med sine 66 forslag. Til sammenligning er bare 9 områder i Ås lagt inn i applikasjonen. I Oppegård er det 49.

Nå starter det

I dag starter grunnskolen i Ås og Ski. På mandag er det Oppegård-elevene sine tur. Det betyr at Utrykningspolitiet (UP) kommer til å være sterkt til stede rundt skolene i Follo og landet for øvrig. I tillegg vil både Statens vegvesen og Follo-politiet rette oppmerksomheten mot skolene denne uken.

Les mer om trafikksituasjonen i distriktet her:

– Vi kommer til å være rundt på veien i forbindelse med skolestart. Vår oppfordring til foreldre som kjører barna til skolen er den samme hvert år: Bruk hodet, sier Stein-Olaf Røberg til Fredriksstad Blad.

UP-sjefen for Follo, Romerike, Østfold og Innlandet synes dårlig tid er en veldig dårlig unnskyldning.

– Dårlig tid er en elendig unnskyldning. Da får man heller planlegge bedre kvelden før og kanskje stå opp tidligere om morgenen, sier Røberg.

– Man må forstå at det utgjør en betydelig risiko både for egne passasjerer og andre.

 

Artikkeltags