Politiet ber folk om å kjøre forsiktig

Det er ekstremt vanskelige kjøreforhold i Østfold og sør i Akershus på grunn av underkjølt regn.

DEL

Supertilbud: 5 kr for alt innhold på nett i 5 uker

FOLLO: Underkjølt regn har skapt problemer på veiene i hele distriktet siden torsdag morgen, og ifølge Follo-politiet har det vært flere mindre trafikkulykker i Folloregionen på grunn av vanskelige kjøreforhold i løpet dagen. Torsdag kveld er det fortsatt glatt. Klokken 17.17 kommer de med følgende oppfordring på Twitter:

- Politiet anmoder alle om å kjøre forsiktig.

Hjalp ikke å strø

Det ble tidlig varslet om at nedbøren og kuldegradene ville skape trøbbel. Men dette spesielle værfenomenet er det ikke så lett å forberede seg på, for når det er underkjølt regn, så fryser vanndråpene umiddelbart til is.

Da hjelper det lite å strø i forkant, fordi underkjølt regn vil glasere sandkorna, forklarer Meteorologisk Institutt.

Ved 10.30-tiden melder Vegtrafikksentralen at dette skaper trøbbel for trafikken i store deler av Østfold og sør i Akershus, og at alle entreprenører er ute for å strø og salte.

Kjørte av veien

Alle nødetatene rykket ut da en bil dro av vegen i Trøgstad i dag morges. Det var bilføreren selv som varslet om uhellet, som ble sjekket av ambulansepersonell etter utforkjøringen.

Det er svært glatte kjøreforhold på stedet, melder Follo-politiet.

Skolebussene ble stående

I mossedistriktet har glatta skapt store problemer for bussene, og elevene ved Rygge ungdomsskole ble bedt om å holde seg hjemme.

En buss skled med forhjulene av veien, og en annen buss ble stående stille fordi det var for glatt.

- Vi sliter med veldig glatte veier både i mosseområdet og store deler av fylket. Vi informerer skolene der det har stoppet opp, sier direktør Børre Johnsen i Østfold kollektivtrafikk.

Tips Oss
SMS: OBTIPS til 2470 Telefon: 64877877 tips@oblad.no Send video

Artikkeltags