Forventer kø og forsinkelser i Oslo i helga

Artikkelen er over 1 år gammel

Statens vegvesen mener bilister må forberede seg på forsinkelser i deler av Oslo i helga.

DEL

OSLO: Fra fredag 29. mars klokken 20.00 er det toveis trafikk i ett løp gjennom Vålerengtunnelen. Det betyr at kapasiteten er mer enn halvert. Dermed forventer Statens Vegvesen kø og forsinkelser i trafikken i området, og oppfordrer dem som skal kjøre bil i Oslo i helga til å velge en annen kjørerute, for eksempel Ring 3, dersom man har mulighet til det.

– I forbindelse med vannlekkasjen tidligere denne uka ble det vasket vekk masser i grunnen. Utbedring av dette er tidkrevende og derfor er vi nødt til å stenge tunnelen i ett løp gjennom helgen sier Eirin Torgersen, prosjektleder for drift i Statens vegvesen, i en pressemelding.

Hun forklarer videre at vannrøret som skal utbedres ligger under en betongplate. Platen må fjernes før man kan tette lekkasjen og bygge opp igjen veibanen. Deretter må en ny betongplate støpes og herdes før asfalt kan legges på nytt.

Det sydgående løpet i Vålerengatunnelen er stengt fra fredag kveld til klokken 05.30 mandag morgen. Trafikken går gjennom nordgående løp. Det betyr at de som kommer nordfra og skal til Lodalen må kjøre videre til rundkjøringen på Sørenga, snu og kjøre tilbake inn i Operatunnelen del Ekeberg, østgående retning. Omkjøringen blir skiltet.

– Vi vet ikke med sikkerhet hvor omfattende arbeidene er før vi har åpnet opp og sett, og derfor er det en viss usikkerhet knyttet til hvor lenge vi må stenge. Blir vi ferdige tidlige enn planlagt åpner vi for trafikk så raskt det lar seg gjøre sier Torgersen.

Artikkeltags