Gå til sidens hovedinnhold

Enighet om ny tariffavtale for ansatte i Bane NOR

Artikkelen er over 3 år gammel

Det blir ikke streik, og at alle tog går som normalt.

Mandag 26. februar møttes Spekter, LO og YS til mekling om nye tariffavtaler for LO og YS sine medarbeidere i Bane NOR. Litt etter klokken 17 tirsdag kunne mekler Mats Ruland endelig slå fast at det var oppnådd enighet, skriver Bane Nor i en pressemelding.

- Vi er glade for at vi kom til enighet og unngår streik. Forhandlingene har tatt tid og vært krevende, men nå gleder vi oss over at vi har fått til nye avtaler, sier konsernsjef Gorm Frimannslund.

Det ble først oppnådd enighet med YS-forbundet Delta litt før klokken 14 tirsdag, mens meklingen med LO Stat altså fortsatte fram til klokken 17.  LO Stat meklet på vegne av Norsk Jernbaneforbund og Norsk Lokomotivmannsforbund.

Fra Spekters side og YS er forslaget endelig vedtatt, mens LO har varslet at forslaget skal ut på uravstemning.

Enigheten betyr at det ikke blir streik og at alle tog går som normalt.

Forhandlingene har både handlet om å etablere en ny tariffavtale etter overgangen til Bane NOR og å gjennomføre lønnsoppgjøret for 2017. Lønnsoppgjørene er på nivå med frontfaget.

Fra Jernbaneverket til Bane NOR

  • Den 1. januar 2017 ble etaten Jernbaneverket erstattet av statsforetaket Bane NOR.  Etter en rekke direkte forhandlingsmøter om ny tariffavtale mellom Bane NOR og fagforeningene, ble det gjennomført såkalte Fase 3-forhandlinger mellom Spekter og hovedsammenslutningene 10. og 11. januar 2018. Her ble det oppnådd enighet med Unio og SAN, men ikke med LO Stat og YS.
  • Mandag 26. februar møttes derfor partene til megling hos Riksmegleren. Etter at partene hadde sittet sammen i 31 timer ble det altså oppnådd enighet om en avtale.

 

Kommentarer til denne saken