Gå til sidens hovedinnhold

86,4 prosent fikk førstevalget

Artikkelen er over 4 år gammel

Årets første inntak til videregående skoler i Akershus er klart. Ifølge en pressemelding fra Akershus Fylkeskommune har 21 814 elever fått tilbud om skoleplass på et av utdanningsprogrammene de har søkt. 92,9 prosent av de som er tatt inn, har fått plass på førsteønsket fordelt på Vg0,1,2 og 3.

Venteliste

Blant de som har søkt på VG1 er det 86,7 prosent som har kommet inn på sitt første programønske. I Follo er det 1608 av de 1861, eller 86,4 prosent av de som er tildelt plass på førstetrinn som har fått førstevalget sitt. Alle søkere til Vg0, forberedende programområder for minoritetsspråklige elever, har fått plass på første programønske.

Samtidig som 411 flere elever har fått tilbud i år enn i fjor, er det fortsatt 1573 søkere fra Akershus som bare har fått tilbud om ventelisteplass. Andelen uten tilbud er størst i Follo, hvor 7,8 prosent eller 403 søkere på Vg1, 2 og 3  står uten plasstilbud så langt. 218 av disse skal begynne på første trinn.

Ny sjanse

Søkerne får beskjed om at inntaktet er klart på tekstmelding, og må logge seg inn med MinID på www.vigo.no for å sjekke resultatet og legge inn svar. De som ikke har lagt inn mobilnummer, får svarkort i posten. Fristen for å svare er 18. juli. De som ikke svarer innen fristen, mister plassen sin, skriver Akershus fylkeskommune.

Også de som bare får tilbud om plass på venteliste må svare for å kunne være med videre i prosessen. Det samme gjelder de som takker nei til skoleplass, slik at plassen kan frigjøres for andre.  Unntaket er de som allerede har lagt inn forhåndssvar.

25. juli kommer resultatet av den andre inntaksrunden, med svarfrist 1. august.

Ifølge opplæringsloven paragraf 3-1 har alle rett til inntak på et av tre søkte utdanningsprogram på Vg1-nivå, og etter andre inntak har de som ikke har fått tilbud, forrang til alle ledige plasser.

I Østfold skjer hovedinntaket den 15. juli, med svarfrist 22. juli. Suppleringsopptaket er klart 5. august.

Kommentarer til denne saken