- Lettelse med bismak

Artikkelen er over 2 år gammel

Tuva Moflag er etter alt å dømme inne på Stortinget.

DEL

Etter en spennende valgkveld, ser det tirsdag morgen ut til at Ski-ordfører Tuva Moflag er inne på tinget.

- Jeg har vært inne og ute så mange ganger, at det hadde vært greit å ha alt på plass. Men nå har det ligget stabilt siden 42 prosent var talt opp, sier Moflag tirsdag morgen.

Hun omtaler resultatet som en personlig lettelse.

- Men med en enorm bismak. Vi har gjort et dårlig valg. Jeg hadde forberedt meg på at min plass kunne ryke, men at vi fikk et regjeringsskifte. Jeg hadde ikke tenkt meg frem til dette, sier hun.

Hun ser frem til å ta fatt på en ny jobb i høst.

- Jeg tenker at Ap har en skikkelig jobb å gjøre, men jeg gleder meg, sier hun.

Senterparti-byks

Klokken halv syv tirsdag morgen er 95 prosent av stemmene talt opp. Høyre har så langt fått 25,1 prosent av stemmene og 45 mandater, og gjør seg klar til fire nye år med borgerlig regjering. Frp har foreløpig 15,3 prosent, og 28 mandater. Det var lenge knyttet spenning til hvorvidt Venstre havnet over sperregrensen. Resultatet tirsdag morgen er 4,3 prosent og åtte mandater.

LES OGSÅ: Moflag går ut og inn av Stortinget (+)

– Når vi har fått støtte til fire nye år, så er det fordi vi har levert resultater. Vi har levert på det vi lovet, men vi har også møtt vanskelige utfordringer og løst dem på veien, sa statsminister Erna Solberg på Høyres valgvake rett etter midnatt, ifølge VG.

Se resultatene her

Samtidig gjør Senterpartiet et stort byks, med 10,3 prosent av stemmene og atten stortingsmandater; en økning på 8. Også SV har hatt økt, med seks prosent fra 2013, og får 11 mandater. Rødt er inne med et mandat. Arbeiderpartiet har så langt 27,4 prosent av stemmene, og 49 mandater, en nedgang på seks fra forrige valg. Miljøpartiet De Grønne har et mandat, og Venstre åtte. Krf har 4,2 prosent av stemmene, og åtte mandater.

LES OGSÅ: - Nå har jeg jobb de neste fire årene (+)

Også i Akershus er 95 prosent av stemmene talt opp. Både Nicholas Wilkinson (SV) fra Oppegård og Nils Aage Jegstad (H) fra Vestby er inne. Det samme er Ski-ordfører Tuva Moflag som imidlertid ligger litt mer usikkert til. I Akershus har Høyre så langt sikret seg 31,1 prosent av stemmene, mens Arbeiderpartiet har 26,3 prosent. Tredje største parti er Frp med 15,1 prosent.

Dette er Akershus-benken 2017-2021 

Artikkeltags