Gå til sidens hovedinnhold

Valgresultatet betyr fortsettelse for Viken-planene

Artikkelen er over 4 år gammel

Valgresultatet betyr at regionreformen og sammenslåingen av Østfold, Akershus og Buskerud til region Viken fortsetter.

Tirsdag skal fylkesrådmann Anne Skau møte sine kolleger i de andre fylkeskommunene for å diskutere situasjonen.

– Med dette valgresultatet har vi fått en viktig avklaring. Vi må nå sette oss sammen med Buskerud og Akershus, og jobbe videre med å realisere region Viken fra 2020, sier fylkesordfører Ole Haabeth i en pressemelding.

Det var i juni 2017 at Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre og Kristelig Folkeparti sikret flertall for kommune- og regionreformen på Stortinget. Fra 2020 vil det være 354 kommuner og 11 fylker inkludert Oslo. En av disse blir region Viken bestående av Akershus, Buskerud og Østfold.

LES OGSÅ: Vollset (Sp) vil utsette fylkesutvalgets sak om Viken-reform

Fylkesordførerne i Østfold, Akershus og Buskerud var enige om å avvente valgresultatet før de startet eventuelle forhandlinger om innhold og arbeidsoppgaver i en ny region. Resultatet av Stortingsvalget 2017 åpner nå for å fortsette arbeidet, opplyses det i en pressemelding fra Østfold fylkeskommune.

LES OGSÅ: Lettelse med bismak

I august sendte fylkespolitikerne i Østfold innspill til oppgaver til det regjeringsoppnevnte ekspertutvalget som skal finne nye oppgaver til fylkeskommunen. Denne lista vil fortsatt danne utgangspunkt for videre arbeid, ifølge fylkeskommunen.

Les mer om den nye storregionen her

Kommentarer til denne saken