Nå er det vanningsforbud i Ski

NÅ KAN DU IKKE GJØRE DETTE: Fra og med nå er det vanningsforbud i Ski.

NÅ KAN DU IKKE GJØRE DETTE: Fra og med nå er det vanningsforbud i Ski. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Beklager, men fra og med nå kan du ikke lenger bruke sprederen og hageslangen din i Ski.

DEL

SKI: Den siste tiden har det vært svært tørt, med unntak av en liten, våt periode på noen dager. Dette har imidlertid ikke vært nok, og i dag melder Ski kommune at det fra nå av er vanningsforbud i kommunen i private hager.

Det er Oslo kommune, som leverer vann til Ski, som i dag har innført forbudet, som gjelder fra og med den 26. juni.

Økt vannforbruk

Forbudet gjelder hagevanning med vannslange/spreder. Årsaken er et økende vannforbruk på grunnen av det varme været og at Oslo kommunes leverandør av CO2 har leveringsproblemer, skriver Oslo kommune i en pressemelding tirsdag.

– Erfaringene våre fra så varme perioder som nå er varslet, viser at vannforbruket øker betydelig som følge av hagevanning. Det gir utfordringer for produksjonskapasiteten på vannbehandlingsanleggene våre. Når det varme været faller sammen med en mangel på CO2 er vi nødt til å innføre et hagevanningsforbud, sier fungerende avdelingsdirektør Frode Hult i Vann- og avløpsetaten i Oslo kommune.

Utfordringer

Oslo kommunes vannbehandlingsanlegg er avhengige av CO2 for å drive forskriftsmessig vannbehandling. Går vannbehandlingsanlegget tomt for CO2 betyr det at vannet som produseres ikke lenger er i henhold til drikkevannsforskriften.

I et slikt tilfelle må det sendes ut kokevarsel for hele Oslo, noe som i så fall vil innebære at alt vann bør kokes før det drikkes eller brukes til matlaging. Skulle dette skje, vil også Ski kommune sende ut et slikt varsel til sine innbyggere.

–  Siste oppdatering fra vår leverandør Praxair, er at vi får 11,3 tonn CO2 i dag, og at de planlagte leveransene fremover skal være nok til å dekke normalt vannforbruk frem til midten av juli. Men, om det nå blir et økt forbruk som følge av hagevanning, vil vi kunne gå tom før dette, forklarer Hult.

Artikkeltags