Farevarsel om vanskelige kjøreforhold: Snø, sludd og regn

FAREVARSEL: Det er ventet vanskelie kjøreforhold over store deler av Sør-Norge onsdag ettermiddag.

FAREVARSEL: Det er ventet vanskelie kjøreforhold over store deler av Sør-Norge onsdag ettermiddag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel om lokalt vanskelige kjøreforhold fra onsdag ettermiddag. Vegtrafikksentralen ber folk være oppmerksomme.

DEL

FOLLO: Meteorolgisk institutt har tidligere tirsdag sendt ut farevarsel om lokalt vanskelige kjøreforhold i Akershus, Oslo, Buskerud, Agder, Vestfold og Telemark onsdag.

Sludd og regn

Onsdag er det meldt om en snørik og søkkvåt dag i Sør-Norge. Fra onsdag formiddag blir det nedbør i form av regn langs kysten i sør og vest, men som snø ellers i landsdelen. Mest nedbør blir det på Sørlandet, hvor det er ventet rundt 50 millimeter.

Utover ettermiddagen og kvelden kan nedbøren gå over til regn eller veldig våt sludd i Follo.

– Det er i dag meldt nedbør i form av regn, sludd og snø på Sørlandet og Østlandet. Vi ber alle tilpasse farten etter forholdene, være oppmerksomme og vise hensyn. Husk at fartsgrensene kun er øvre tillatte hastighet ved optimale føreforhold, skriver Vegtrafikksentralen onsdag ettermiddag.

– Torsdag fortsetter nedbøren, men da blir det nok hovedskelig regn, sier Granerød, som venter at det blir litt mer intensitet i nedbøren på onsdagen og gjennom torsdagen enn på tirsdag.

Det kan være fare for regn som fryser på bakken, men dette vil meteorologene ta en ny vurdering av tirsdag.

Fredag vil for det meste være skyet, men mot helgen er det håp om at det blir litt bedre vær.

– Det er litt tidlig å si, og prognosene varierer litt. Men det kan være håp om litt sol, sier han.

I helga kan det bli et par plussgader på dagen, men dette vil henge sammen med hvorvidt det blir overskyet eller klarvær.

Artikkeltags