Ingen tørre dager i sikte

Det kan bli behov for paraply.

Det kan bli behov for paraply. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Natt til onsdag var det mye regn som falt rundt om på hele Østlandet, og det gikk trolig ikke ubemerket hen for innbyggerne i området. Innbyggerne i Ås slapp derimot billig unna, i følge vakthavende meteorolog på Blindern i Oslo, Espen Biseth Granan.

- I Ås regnet det 5 millimeter vann i timen, men det var en god del mer nedbør lenger sør i Follo, sier meteorolog Granan.

Tordenbrakene var heller ikke til å legge skjul på i natt.

- En linje med tordenbyger kom fra Telemark og dro seg innover Oslofjorden og Folloregionen. Det var ganske intense byger som passerte, sier Granan.

Slipper ikke unna

Ifølge meteorolog Granan vil det skiftende været fortsette å prege onsdagen.

- Det er regnbyger som gjelder i dag. Det er foreløpig flere byger på vestsiden av Oslofjorden som skal øst og nordøstover. De kraftigste bygene er foreløpig på vei litt nord, men jeg tror ikke vi slipper unna resten av dagen, sier Granan.

Han informerer også om at vi har mer torden i vente, dog ikke like kraftig som tordenværet natt til onsdag.

Forrige uke ble denne ukens torsdag omtalt som dagen med verst vær i vente. Denne værmeldingen har foreløpig ikke endret seg.

- Torsdag kommer en ny runde med nedbør fra sør. Dagen blir kanskje ikke like bygete som onsdagen, men den blir en grå og våt dag, sier meteorolog Granan.

Regnbygene gir seg ikke

Det ser ut som at bygeværet har kommet for å bli, i alle fall for en stund.

- Hoveinntrykket er at det er dager med regnbyger en liten stund framover. Jeg ser ingen tørre dager med sol og varme framover, sier Granan, og melder at vi heller må ta til takke met et mer skiftende vær.

Ifølge Granan ser det foreløpig ut som at sola bare vil skinne innimellom intervallene av grått vær og regnbyger.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken