– Det kommer til å snø jevnt og trutt

LETT: Det kommer til å snø jevnt og trutt utover søndagen. Men det blir lett snø. Her fra Sonsveien stasjon søndag morgen.

LETT: Det kommer til å snø jevnt og trutt utover søndagen. Men det blir lett snø. Her fra Sonsveien stasjon søndag morgen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Selv om det ikke er sendt ut farevarsel, er det ventet at dagens snøfall vil gi redusert fremkommelighet på veiene. Og tirsdag kan det bli et tosifret antall minusgrader. Lurer du på hvordan det er i sitte i en brøytebil? Se video nederst i saken fra da ØB streamet brøyterunden i Ski 16. januar!

DEL

FOLLO: Snø og vind har ført til snøkaos på Sørvestlandet natt til søndag, og utover dagen er det meldt om mer snø i store deler av SørNorge. Mest blir det på Sørlandet og i Telemark.

Men også i Follo kommer snøen til å fortsette å falle.

– Man kan ikke forvente de samme tilstandene som i Rogaland, og det blir ikke så mye vind. Når det er sagt blir det jo snø i dag. Jevnt og trutt vil det komme snø, men det er ikke snakk om de store mengdene. Og det er lett snø, sier statsmeteorlog Rafael Escobar Løvdahl ved Meteorologisk institutt til ØB søndag morgen.

Fremkommelighet

Det kommer til å snø også utover mandagen, men ifølge Løvdahl kommer det meste i løpet av søndagen.

– Og det kommer mer snø på den andre siden av fjorden enn i Follo. Likevel kan det nok sikkert bli 10-15 centimeter på det meste. Vinden kommer fra nordøst. Derfor vil dere få mindre enn de andre.

Den nordøstlige vinden vil ta litt tak.

– Det vil være frisk bris og kanskje kortvarig liten kuling på utsatte steder. Så litt surt vil det være.

Selv om det ikke er ventet spesielt store snømengder i vårt område, sier han at snøen kan føre til noe redusert fremkommelighet.

– Det kan ta litt lenger tid  å komme frem. Men det er ikke noe unormalt vinterdekke og vi har ikke sendt ut noe farevarsel for deres distrikt, sier Løvdahl som omtaler det som vanlig januarvinter.

– Men man må nok brøyte.

Glatt

Snøværet skaper imidlertid noen utfordringer i trafikken søndag formiddag. Klokken 10.30 melder Politiet i Øst at en bil har snurret og sklidd av veien på fv 120 ved Sperrebotn i Våler. Det er ikke meldt om personskade og bilen kom seg opp av grøfta ved hjelp av et annet kjøretøy. Men patruljen melder at det er veldig glatt på stedet.

Klokken 10.41 melder politiet om en singel trafikkulykke på E6 etter Eidettunnelen i Sarpsborg i nordgående retning. Tunnelen er stengt i nordgående retning som følge av ulykken. Det er snakk om en personbil som har kjørt inn i midtdeleren rett på utsiden av tunnelen, og politiet melder om store materielle skader. Alle personer er ute av kjøretøyet.

Kaldere

Mandag dreier vinden og det blir nordavind.

– Det vil fortsatt være litt snø i lufta, men det blir mindre snø i morgen enn i dag. Det blir fortsatt en kald værtype, selv om det ikke blir sånn innmari kaldt; trolig noe lignende som i dag, med fem minusgrader eller deromkring.

Mot mandag kveld, når lavtrykket har pasert, blir det trolig kaldere.

– Tirsdag morgen ser ganske kaldt ut. Da kan det sikkert bli tosifra minus enkelte steder. Generelt ser det ut som den kalde vinterluften vil vedvare. Det er noe lavtrykksaktivitet, men det holder seg trolig sør for Norge, sier Løvdahl og legger til at vinteren ikke ser ut til å forlate oss med det første. 

I videoen under kan du oppleve brøyterunden i Ski fra innsiden av brøytebilen, fra da vi streamet turen den 16. januar i år.

    Sendingen går fra Drømtorp onsdag den 16. januar klokken 12.10.

    Artikkeltags