OBS-varsel: Snø, kraftig vind og underkjølt regn

Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Etter noen kalde, klare dager er det igjen ventet både kraftig vind, snø, regn og vanskelige kjøreforhold.

DEL

SISTE: Onsdag morgen har snøen begynt å legge seg på veiene i distriktet, og folk oppfordres til å kjøre forsiktig.

OBS-varsel

Fra tirsdag var det ventet både snø og kraftig vind. Østafjells er det varslet sterke vindkast på 40-45 m/s. Sterke vindkast kan føre til lokale strømbrudd, og trær som har blåst over ende kan ligge i veibanen. Løse gjenstander som trampoliner og hagemøbler kan blåse av gårde. Yr oppfordrer folk til å være forsiktige når man ferdes utendørs.

Onsdag ettermiddag og kveld er det varslet vanskelige kjøreforhold på grunn av nedbør som fryser på bakken samt våt snø i vegbanen over store deler av østlandet.

- Det er nødvendig å være skodd etter forholdene. Vær forberedt, skriver yr.no.

Også statens vegvesen minner om at man må ha gode vinterdekk.

Trøblete

Allerede tirsdag ettermiddag og kveld skulle det skye til, fortalte statsmeteorolog Espen Biseth Granan mandag formiddag.

– Sent tirsdag og natt til onsdag kommer det inn nedbør. I første omgang vil det komme som snø, og så vil det etter hvert gå over til regn. Det kommer en del varmluft. Temperaturene vil stige ganske bra natt til torsdag og torsdag, og nedbøren går over fra snø til regn. Det kan gi litt utfordringer i trafikken, og det kan bli litt frysende regn. Trafikalt kan det bli trøblete sent onsdag og torsdag, sier han.

Det er litt uklart hvor mye snø som vil falle, og det vil også variere fra sted. Trolig er det områdene som ligger litt inn fra kysten som får størst problemer, mens temperaturene vil holde seg litt høyere ved kysten.

– Jeg tenker at det fort kan bli en ti-femten centimeter snø. Men det er litt usikkert.  Og så kommer det en del regn, og det vil også bli en del millimeter utav det.

Det er ventet forholdsvis sammenhengende nedbør fra sent tirsdag til torsdag.

– Hovedtrekkene vil nok gi seg i løpet av torsdag kveld. Fredag til søndag får vi inn litt kaldere luft igjen, og det blir nok mest opphold. Temperaturene vil gå ned igjen, og vi havner fort på rundt null grader, sier han.

Artikkeltags