Meteorologisk institutt gir en liten pekepinn på hvordan været vil bli i vinterferien:

– Det ser ut til at det bygger seg opp et høytrykk i sørlig del av landet, og det blir en relativt nedbørfattig uke. Det skal også bli lite skyer og en del sol neste uke. Det blir lave temperaturer om dagen, antagelig vil temperaturen være nede i cirka 0 grader eller lavere. Om nettene skal det bli enda kaldere og temperaturen kan komme til å bli minus ti grader. Den 22. februar ligger i vinterferien og er dagen som også kalles Per varmestein, denne dagen begynner ofte snøen å smelte rundt stener og trestammer. Det ser ut til at det skal bli flott vinterferie vær, informerer Meteorologisk institutt.

Per varmestein er en dag til minne om apostelen Peter som ble den første biskopen i Roma. Ifølge en legende kastet Peter en glødende sten i vannet denne dagen for at vinteren skulle ta slutt.

 

Noen av dem som gleder seg til vinterferien er gjengen fra Vingtor RC og Blackbird Follo. Folk fra både Oslo og Follo samles jevnlig for å fly på Årungen når det er vinter og isen har lagt seg. På tirsdag var de ute og hygget seg i finværet.

– Vi er avhengig av at det blir fint vær for å få fløyet. En gang leide vi Alliansehallen og fløy inne, fordi det er veldig vanskelig å fly når det er regn og vind, forteller Trond Kristiansen.

 

– Skal du ut med flyet ditt i vinterferien?

– Ja, hvis det blir fint vær skal jeg selvfølgelig ut noen turer i ferien også, hvis familien synes det er greit. Vi samles vanligvis her i helgene, når det er fint vær. Det er god plass til å fly over isen uten å plage noen. Her trenger man heller ikke å være ekspert for å lande, fordi det er så god plass å lande på, ler Jan Hafnor.

Roy Nylender er ute på isen med det eneste radiostyrte el-flyet blant gjengen som var ute på tirsdag. Han forteller at flyet er fint å gjøre triks med, men de er avhengig av godt vær for å få fløyet som de vil. Mennene ser frem til å nyte også deler av neste uke ute på isen.