Kulturpris til ildsjel i skatemiljøet

Svever høyt: Andre Simonsen er tildelt Kulturprisen 2016 i Vestby for innsatsen han har nedlagt for skatere, scootere og bmx'ere. Her er han i gang på rampa på Teten. Foto: Terje Holm

Svever høyt: Andre Simonsen er tildelt Kulturprisen 2016 i Vestby for innsatsen han har nedlagt for skatere, scootere og bmx'ere. Her er han i gang på rampa på Teten. Foto: Terje Holm

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Andre Simonsen trodde han skulle til Son for å spise pizza sammen med kjæresten.

DEL

Vestby: Dermed var overraskelsen stor da det viste seg at det var noe helt annet en pizza som ventet - nærmere bestemt Vestby kommunes Kulturpris.

Prisen på 10.000 kroner ble delt ut fredag kveld under kommunestyrets siste møte før jul, og Ragnhild Lervik Johansen hadde mye pent å si om vinnerens innsats for et helt spesielt miljø:

– Årets vinner har vist vilje og evne til å yte en innsats utover det vanlige. Han har vist et enormt engasjement og har arbeidet hardt for å fremme dette miljøet gjennom mange år. Tross all motgang gjennom flere år har han aldri mistet håpet og jobbet i et prosjekt som til tider kunne virke håpløst, skriver Moss Avis.

Det startet med en liten skaterampe på Risil, deretter en rampe inne på Teten, og til slutt en flott skatepark på Risil.

Nåtidens lavterskel

Lervik Johansen sa videre dette:

– I 15 år har årets kulturprisvinner jobbet for å realisere denne drømmen. Han er flink til å engasjere og få med seg de unge i prosjektene. Han hadde ikke klart dette alene, men mye har han fått til gjennom sitt store engasjement. Skateanlegg er nåtidens lavterskeltilbud, og et mer inkluderende miljø skal du lete lenge etter. Som ivrig skater selv mener han at dette er en sport for individualister. Men samtidig er dette altså blitt et stort miljø hvor mange treffes og har tilhørighet. Vi vet at det er en tendens i ungdomstiden at mange faller fra den organiserte idretten.

Unikt

Lervik Johansen mente videre at skateparken var et levende bevis på godt samarbeid, og ga et håp om aktiv hverdag også for dem som ikke passer i den vanlige, organiserte idretten.

– Nettopp i ungdomstiden er det viktig med fellesskap. Miljøet rundt skateparken er åpent for alle og har blitt et unikt tilbud.

Nytt an­legg: Filip En­gen (t.v.) og André Simonsen da Risilanlegget var un­der byg­ging.Foto: Kjers­ti Halvorsen

Nytt an­legg: Filip En­gen (t.v.) og André Simonsen da Risilanlegget var un­der byg­ging.Foto: Kjers­ti Halvorsen

Vinneren av årets kulturpris har også startet opp Vestby SSB, klubb for skateboard, scooting og BMX, et miljø hvor barn og voksne driver aktivitet sammen. Og som det står på det diplomet som følger prisen:

«For sitt mangeårige, brennende engasjement med etableringen av Risil Skatepark – en aktivitetsarena og inkluderende møteplass, ikke bare for barn og ungdom, men også for voksne i alle aldre – og for at han med sin positive væremåte og sin iherdighet står fram som et forbilde for innbyggerne i kommunen.»

Kulturpriskomiteen har bestått av Marianne Nesheim, Roble Wais, Ragnhild Lervik Johansen, og med god hjelp fra RO leder kultur, Ronny Fostervold Johansen.

Kulturprisen deles ut for 38. gang.

Artikkeltags