Tar grep etter kaotisk tog-morgen

Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

På grunn av arbeider på jernbanelinjen mellom Ski og Oslo denne uken, har NSB satt inn 180 busser som frakter reisende på ulike strekninger langs Østfoldbanen. Dette førte til dels til kaotiske tilstander mandag morgen. Nå tar NSB grep for at resten av uken skal gli litt smidigere.

Ikke diktere

Reisende med lokaltog L 21 mellom Moss og Stabekk ble henvist til buss på strekningen mellom Ås og Oslo S, mens det ble satt opp busser fra Vestby for dem som kom med regiontog R20 sørfra.

- Den store bøygen var kapasiteten på busser fra Vestby, sier pressetalsperson for NSB Persontog, Åge-Christoffer Lundeby til Moss Avis.

I tillegg til alle de som kom med regiontoget fra Moss, var det mange lokalt fra Vestby som valgte å ta bussen direkte til Oslo S fra Vestby i stedet for å ta lokaltoget til Ås for så å bytte over til buss der. Han mener at endringen i reisemønster er en god forklaring på hvorfor det var såpass stor pågang og mye frustrasjon blant reisende som skulle videre med buss fra Vestby i dag.

- Men vi kan jo ikke diktere hvordan folk skal reise, sier Lundeby, som har stor forståelse for at folk foretrakk buss direkte fra Vestby til Oslo.

Så i stedet for å fortelle folk hvordan de skal reise, øker NSB busskapasiteten fra Vestby.

LES OGSÅ: Buss for tog denne uken

20 minutter før

Lundeby trekker frem et par viktige ting foran ettermiddagsrushet tilbake fra hovedstaden:

- Det er veldig viktig at kundene husker at bussene går 20 minutter før normal avgangstid, sier han.

Lundeby oppfordrer reisende til å forsette å beregne god tid utover i uken, og folk må fortsatt belage seg på at det kan bli en del venting i sommervarmen.

- Ha en flaske med vann i sekken, sier han.

Han mener at Jernbaneverket har gjort en god jobb med å gjøre om plattform 19 på Oslo S til en moderne bussholdeplass, slik at det er lettere for de reisende å orientere seg.

- Vi får en fullskalatest på dette i ettermiddag, sier han.

På L2 mellom Ski og Stabekk er det satt opp ruter med buss mellom Ski og Brynseng og T-bane videre til  og fraOslo S.

- Vi har gjort dette en helg eller to i vår, men det er første gangen vi gjør dette på hverdager i en hel uke. Så for mange blir dette første gang. Det kan kanskje virke litt rart å ta T-banen i en annen retning, men vi gjør dette fordi systemet rundt spor 19 og Oslo S ikke er dimensjonert for så stor pågang.

Artikkeltags