Ble enig om plassering av Vikens hovedkontor

Ole Haabeth (Ap), Østfold, Anette M. Solli (H), Akershus og Roger Ryberg (Ap), Buskerud da Viken-navnet ble presentert.

Ole Haabeth (Ap), Østfold, Anette M. Solli (H), Akershus og Roger Ryberg (Ap), Buskerud da Viken-navnet ble presentert. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Denne uken har Fellesnemnda for Viken fylkeskommune møte i Kongsberg. Blant postene på programmet var lokalisering av administrasjonssentre for den nye fylkeskommunen som blir landets største med 1,2 millioner innbyggere. Fra før er det klart at Moss blir hovedsete for fylkesmannen i den nye storregionen.

LES OGSÅ: Moss blir hovedsetet for region Viken

Fredag fattet nemnda et enstemmig vedtak om lokalisering av den nye fylkeskommunen fra januar 2020. Vikens hovedkontor skal ligge ved en togstasjon i Akershus vest, nærmest mulig Oslo. I tillegg vil Viken ha kontor i Nedre Glomma, også her i umiddelbar nærhet til togstasjon, med omtrent en fjerdedel av arbeidsplassene knyttet til sentraladministrative funksjoner.

Ifølge vedtaket legges det til grunn at også kontoret i Nedre Glomma skal ha likeverdige kompetansearbeidsplasser med gode karrieremuligheter, blant annet med oppgaver innenfor videregående opplæring og regional utvikling. Og det skal legges til rette for fleksible løsninger som bidrar til at Viken fylkeskommune kan rekruttere bredt, sørge for og sikre best mulig kompetanse på alle nivåer og alle fagområder i organisasjonen.

Fellesnemnda understreker at eventuelt nye administrasjonsbygg bør være plasseffektive, tilgjengelige, miljøvennlige og nøkterne.

– Vi har klart å samsnakke oss om noe som er så vanskelig som lokalisering. Det lover godt for nye Viken fylkeskommune, sier Anette Solli (H), fylkesordfører i Akershus i en kommentar på Akershus fylkeskommune sine nettsider, akershus.no.

– Vi vet at lokalisering er noe av det vanskeligste vi kan håndtere og ofte noe man forskyver veldig på. Dette har vi tatt tidlig og vi har fått et enstemmig vedtak, det lover godt. Østfold er fornøyd. Det er flere som har strukket seg langt for å få til en løsning, sier Ole Haabeth (Ap), fylkesordfører i Østfold til samme nettsted.

– Selv om dette ikke var Østfold Høyres førstevalg, synes vi denne fordelingen, sett sammen med den allerede vedtatte planen for fylkesmannens hovedkontor med plassering i Moss, er en god løsning for offentlige arbeidsplasser i Østfold. Vi sikrer våre ansatte gode muligheter til fortsatt å jobbe i Østfold, og vi sikrer rekruttering av medarbeidere fra Østfold på alle nivåer. Det er samtidig et svært godt utgangspunkt for det videre arbeidet med å bygge en ny, folkerik og betydningsfull fylkeskommune i landet, skriver Østfold Høyre i en pressemelding.

Artikkeltags