Viken trenger nytt fylkesvåpen – det vil de at du skal lage

ØNSKER DITT BIDRAG: Andreas Lervik, Lise Lund og Torunn Skottevik håper på mange forslag til nytt fylkesvåpen.

ØNSKER DITT BIDRAG: Andreas Lervik, Lise Lund og Torunn Skottevik håper på mange forslag til nytt fylkesvåpen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Det er ikke bare Nordre Follo som lager nytt våpen i disse tider, det skal også det nye fylket vårt gjøre, og der trenger man din hjelp.

DEL

FOLLO: De siste dagene har du i ØB kunnet lese om konkurransen som har blitt utlyst for å lage nytt kommunevåpen for vår nye storkommune, Nordre Follo. Nå er det flere som kaster seg på tegnekonkurranse-trenden.

– Nå kan du sende inn ditt forslag til det nye fylkesvåpenet for Viken. Det er en unik mulighet til å lage noe helt nytt, som skal vare lenge. Vi venter på ditt forslag. Det er ikke ofte vi tegner et nytt fylkesvåpen. Dette er en historisk mulighet til å være med å skape noe nytt. Fylkesvåpenet til Viken skal være med oss i generasjoner, opplyser Andreas Lervik, Lise Lund og Torunn Skottevik.

– Viken, det som i dag er Buskerud, Akershus og Østfold, er forskjellig og mangfoldig, men det er også mye som er felles. Det er folk, byer, bygder og kulturlandskap, det er kyst, skjærgård og øyer, det er fjell og vidder, skog, elver og vann, det er planter og dyr, og mye mye mer. Med andre ord: masse å la seg inspirere av, sier de.

Viktig symbol

Fylkesvåpenet er et viktig symbol og er en felles identitet både for innbyggere og ansatte.

– Vi ønsker at et nytt fylkesvåpen skal være samlende, med et motiv eller symbol som betyr noe for alle innbyggerne i det nye fylket. Fylkesvåpenet skal brukes på alt fra nettsider og brevark til skilting på bygg og symbol på fylkesordførerkjedet. Fylkesvåpenet skal bli noe helt nytt, det skal ikke være en sammensmelting av de tre eksisterende fylkesvåpnene. Ta utfordringen. Sett deg ned, alene eller sammen med andre, og tegn et forslag til fylkesvåpen. Og del ditt forslag med oss med en beskrivelse på hvorfor du valgte nettopp dette motivet!  Vi har allerede fått inn flere forslag, er oppfordringen.

Fristen er 22. november. Gå inn på viken2020.no, her finner du mer informasjon om konkurransen.

Artikkeltags