Vil gi MS Innvik starthjelp

Turistsjef Tom Kristiansen (til venstre) og Terje Sørensen er positive til tiltaket med å etablere MS Innvik som en flytende kulturscene i Drøbak. Sistnevnte tilbyr nå også sine kunnskaper, kontakter og arbeidskraft til de nye eierne.

Turistsjef Tom Kristiansen (til venstre) og Terje Sørensen er positive til tiltaket med å etablere MS Innvik som en flytende kulturscene i Drøbak. Sistnevnte tilbyr nå også sine kunnskaper, kontakter og arbeidskraft til de nye eierne.

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Teaterbåten MS Innvik skal flyttes til Drøbak. Havneinspektør og Frp-politiker Terje Sørensen stiller nå kunnskaper og kontakter til rådighet til de nye eierne.

DEL

DRØBAK: Teaterbåten MS Innvik, som har ligget i Bjørvika i Oslo de siste ni årene, er solgt. Kjøperne, Rune Borknes fra Drøbak og Eldrid Lorentzen Forsland fra Nesodden, ønsker å skape en flytende kulturinstitusjon i Drøbak. I starten av november blir båten tauet til badebyen og lagt til kai på Lehmannsbrygga.

– Bra tiltak

En av de som gleder seg over tiltaket er Terje Sørensen.
– Et utrolig spennende og bra tiltak. Jeg ønsker de to kjøperne lykke til på alle måter, sier Frp-politikeren som også er ledende havneinspektør i Oslo havn.

Vil gjerne bidra

Sørensen ønsker nå å engasjere seg i arbeidet med å få MS Innvik til å bli en suksess i Drøbak.
– Jeg har jo mine kunnskaper og et kontaktnett som jeg tror kan være til nytte. Blant annet når det gjelder hva som må til for at båten skal oppfylle brannforskriftene og andre krav.
– I tillegg så kjenner jeg folk som kan bistå i tauingen fra Oslo til Drøbak. Dersom de nye eierne trenger råd og vink så er det bare å kontakte meg. Jeg hjelper gjerne også til med generelt vedlikehold.

Håper på smitteeffekt

Rune Borknes og Eldrid Lorentzen Forsland skal drive MS Innvik gjennom en stiftelse. De håper at de i kultur- og kirkelivet i Drøbak greier å skape en dugnadsånd rundt båten i i 30 år har vært en flytende teaterscene.
– Jeg håper engasjemenet rundt MS Innvik blir stort. Dette kan bli et nytt flott tilbud i Drøbak. Jeg håper at mitt engasjement smitter slik at flere melder seg til tjeneste, sier Terje Sørensen.
Den tidligere varaordføreren mener også at Frogn kommune bør stille opp.
– De bør først og fremst møte prosjektet med en positiv velvilje. Hvorvidt det finnes mye midler til økonomisk støtte tviler jeg på, men noe bør vel finnes i kulturpotten.

– En maritim by

Turistsjef Tom Kristiansen er på forsinket sommerferie til fjells, og har ikke hørt nyheten om at MS Innvik skal etableres i Drøbak.
– Men sånn umiddelbart høres det ut som et positivt prosjekt. Det er fint hvis vi endelig får noe aktivitet på Lehmannsbrygga, og jeg er i utgangspunktet veldig positiv til ethvert tiltak i Drøbak. Vi bor jo i en maritim by, så et flytende kulturtilbud er jo midt i blinken, sier Tom Kristiansen.

Artikkeltags