FOLLO: Innerst i Bunnefjorden ligger Breivoll, et av Follos mest populære badesteder ved sjøen. Badegjester i Follo kan ta en dukkert eller dyppe tåa i både salt- og ferskvann etter smak og behag. 

Flest badesteder har Oppegård og Frogn, men det er ikke fritt i de andre Follo-kommunene: Fine badeplasser finner du flere steder.

I Ås er Breivoll det eneste badestedet ved sjøen. Følgelig er stedet veldig populært, og høy parasolltetthet bør påregnes de dagene den lyse kulen der oppe stråler fra skyfri himmel. Breivoll har store grøntarealer med plass til spring, spill og sprell. Strendene – for det er flere små sandstrender på stedet – er grunne og særlig fine for familier med små barn som buser på og ikke vet sitt eget beste. På et berg inviterer et stupebrett til vågale hopp og kast av sommervarme legemer mot speilflaten nedenfor. Stedet er tilrettelagt for rullestolbrukere. Her finner du også kiosk, fiskeplass og informasjonstavle. Her er parkeringsplass og 250 meter til nærmeste busstopp.

I Ski er det ferskvannsbading som gjelder. Gjersengen ligger på vestsiden av Langen. Avkjøringen ligger i en bakkete sving på riksvei 154 mellom Ski og Enebakk, og kommer litt brått på. Kjør forsiktig. Gjersengen badeplass har sandstrand og toaletter, fint grøntareal, parkering og busstopp ved riksveien.

Midtsjøvann finner du omtrent tre kilometer fra Ski sentrum i retning Enebakk. Her er det både sandstrand, gressplen, toaletter, lekeapparater for den som er lei av å bade, parkeringsplass og bussforbindelse.

Tyve minutters gange fra skytebanen i Kråkstad ligger Vientjern i fredelige omgivelser. Badelystne kan benytte seg av svaberg og toaletter, bryte den landlige roen ved å brøle «banzaiii» fra stupebrettet og plaske ut til flytebryggen om de får lyst. Det er sykkelvei helt frem til vannet.
Oppegård har blant annet Bestemorstranda, en enkel, liten badeplass med sandstrand, liten gresslette, urinal, toalett og svaberg. Følg Mosseveien sydover, følg skilting mot Ingierstrand. Følg Ingierstrandveien til du ser skilt med «Bestemorstranda». Åpen for bestemødre – og alle andre.

Ingierstrand bad er et rekreasjonsområde ved Bunnefjorden. Sandstranden er vestvendt med store gressletter og svaberg. Hellelagte gangveier og trapper gjør det enkelt å sprade rundt på hele området hvis ønskelig. Det er vanskelig å ikke få øye på stupetårnet. Tilstedeværelsen av to brygger gir deg kanskje ideen å la barna fiske etter krabber? Hit kommer du med enten bil eller buss. To store parkeringsplasser, kiosk og restaurant, toalett, rullestolrampe og dusj burde ikke avskrekke noen fra å finne veien hit.

Sandbukta på Strandskog har flest svaberg. Disse har sett mange rumper – dette har inntil nylig vært naturiststrand. Nå har imidlertid kommunen bestemt at det er det slutt på. Ellers er det en liten sandstrand her, og toalett.

Badeplassen Bekkensten har sand- og steinstrand, svaberg og toalettmuligheter.

I Enebakk er Vikstranda den første, største og fineste badeplassen – den kommer du kommer til når du kjører inn i Ytre Enebakk fra Ski. Ta første til høyre etter rundkjøringen ved Vik minihandel. Badeplassen ligger i nordenden av Våg, like ved riksvei 155. Her er det parkeringsplass, stor gresslette med piknikbenker, og bra badevann hele sommeren. Sandbukten er populær blant barna. Ellers er det ganske brådypt her. Stedet har handikaptoalett og er tilrettelagt for rullestolbrukere. Som avveksling til soling og plasking i vannkanten, kan man svømme ut til flytebryggen eller få med seg vennene på et slag sandvolleyball. Nettet henger klart.

Bermerud ved Brevigveien i nordenden av Lyseren er det sandstrand for store og små barn, stupeflåte, toalett og parkeringsplass. Stedet er imidlertid lite handikapvennlig.

Tar du av mot Spydeberg ved sydenden av Mjær, finner du Hallerud ved Lyseren. Der er store gressbakker å slange seg på, langgrunn sandstrand, stupebrygge, kiosk og parkering.

Flateby Bruk friområde ligger ved Øyeren. Skilting til badeplassen fra riksvei 120 omtrent 600 meter fra grendesenteret. Her er vannet ofte kaldt, bortsett fra i særlig varme perioder.

Frogn har mange badeplasser langs sjøen. Sør for Drøbak sentrum ligger Skiphellebukta. Her er det sandstrand med svaberg, kiosk, ferskvannsdusj, infotavle og fint for barnefamilier.

Torkildstranda ligger også syd for Drøbak sentrum. Stedet har rampe for seilbrett, sandstrand og parkering.

Elleskjær ligger syd for Torkildstranda.

Ved Drøbak sentrum finner du Badeparken og Parrstranda med sandstrand og grøntarealer. Her er også kiosk, muligheter for fisking, og baderampe for handikappede.
Nordstranden i Drøbak har barnevennlig sandstrand, fiskeplass på brygga og parkeringsmuligheter.
Ute ved Oscarsborg festning kan besøkende dyppe seg på Kommandantens badeplass. Der er badehus, strand og svaberg. Litt syd for stedet er det sandstrand og svaberg i tilknytning til gjestehavnen. For å komme hit må du løse fergebillett eller ha egen båt. Ved båthavnen er det også kro, kiosk og toalett.

Håøya i nordre del av Drøbaksundet har små viker med sand og rullestein. Her kan man dykke, slå opp telt, fiske og gå tur. Stedet har 150 fortøyningsbolter.