Siri Hov Eggen inn i Ahus-styret

Siri Hov Eggen fra Vestby går inn i Ahus-styret fra 1. april. 
FOTO: CHRISTINE HEIM

Siri Hov Eggen fra Vestby går inn i Ahus-styret fra 1. april. FOTO: CHRISTINE HEIM

Av
Artikkelen er over 6 år gammel
DEL

AKERSHUS: Siri Hov-Eggen fra Vestby går inn i Ahus-styret fra 1. april. Hun er oppnevnt av Helse Sør-Øst.
Siri Hov Eggen er vararepresentant for Akershus arbeiderparti på Stortinget. Hun var Aps fylkesordførerkandidat ved valget sist høst, og er gruppeleder for Arbeiderpartiet i fylkestinget. Det er fylkestinget som nominerte Hov Eggen til styrevervet på Ahus.

– Viktig oppgave

– Dette blir et spennende styreverv og en stor og viktig oppgave. Jeg opplever at det er et forventningsgap mellom sykehusbehandling og pasientens behov, særlig i Follo-området, sier Hov Eggen, som synes det er viktig at Follo er representert i Ahus-styret.
Men, hun har ikke fått plass i styret på grunn av Follo-tilhørighet eller politiske verv.
Regelen er klar: De som oppnevnes til foretaksstyrene (sykehusstyrene), skal ikke representere geografiske områder, politiske organisasjoner eller andre interesseorganisasjoner.

Kompetansekrav

Foretaksstyret skal ha kompetanse som står i forhold til oppgavene. I tillegg til kompetansekrav, legges det vekt på at styret har en bredde både geografisk, partipolitisk og aldersmessig.
I Ahus-styret sitter f. eks. tidligere stortingsrepresentant/NHO-president/BI-rektor Leif Frode Onarheim (H), bosatt i Asker. Nestleder i finanskomiteen i Oslo bystyre, Trond Jensrud (Ap), bosatt i Oslo, har også plass i Ahus-styret.
I tillegg til Siri Hov Eggen, er tidligere Nittedal-ordfører Mette Tønder (H) oppnevnt til Ahus-styret, hvor de møter første gang 25. april.

Artikkeltags