AKERSHUS: Lastebilsjåførene har lenge vært redd for at det skal oppstå en katastrofal brann i den 7,5 kilometer lange tunnelen fra Frogn til Hurum. De krever bedre sikkerhet og rømningsveier.

SE BILDER:  Vogntog brant i Oslofjordtunnelen

Opphetede bremser skal ha vært årsaken til brannen i Oslofjordtunnelen tirsdag.

– Det er mange som har angst for tunnelen. Det snakkes mye om dette blant yrkessjåførene, sier Erik Rynning, regionsjef i Norges Lastebilforbund, avdeling Oslo og Akershus.

LES OGSÅ:- Vi fikk en verdifull erfaring

Bratt og lang

Han får støtte fra sine kolleger i vest.

– Takk og pris gikk det bra denne gangen, men vi frykter en ren katastrofe. Tunnelen er rett og slett for bratt og lang, og det gjør at bremsene lett går varme hvis man er litt ukjent med tunnelen, sier regionsjef i Buskerud, Vestfold og Telemark, Olav Klasson Vefald, til Røyken og Hurums Avis.

LES OGSÅ:- Det er god sikkerhet

Bortsett fra den bremseslitsomme veien ned til bunnen av tunnelen, som er rundt 140 meter under vann, er også oppstigningen av dypet noe som sliter på vogntogene, ifølge de to regionsjefen, som nå vil gå sammen for å fremme sak ovenfor veimyndighetene.

LES OGSÅ:Brann i vogntog i Oslofjordtunnelen

Mangler rømningsvei

– Det som er viktig er at det er maks med sikkerhetsutstyr, slik at folk kan komme seg ut dersom det begynner å brenne. Det må være fluktmuligheter, det vil si en parallell tunnel, der man kan komme seg ut, sier Rynning.

Han sier Nordbytunnelen er bedre sikret enn Oslofjortunnelen.

– Her har man muligheten til å komme seg ut eller over i det andre løpet.

Synes du det er utrygt å kjøre gjennom Oslofjordtunnelen? Si din mening i kommentarfeltet under!