DRØBAK: En stor gjeng i Drøbak har fjernstyrte biler som hobby. Nå har de laget sin egen bilbane. Søndag er det offisiell åpning.

I lang tid har RC-entusiastene holdt på med byggingen av banen som ligger bak tribunen på Seiersten stadion. Nå kan den driftige gjengen glede seg over at banen er ferdig. Søndag blir det snorklipping og full fart.

Høye hastigheter

Banen de kan ta i bruk er hele 180 meter lang. Den har grusdekke, og massevis av kuler, svinger og andre utfordringer. Ingen skal si at dette ikke er en fartsfylt hobby. De raskeste bilene kan komme opp i 100 km/t.
Alle interesserte med og uten egen bil inviteres til åpningen av RC-banen. Etter snorklippingen, som gjøres av Frogn kommune, blir det servering av pølser og brus, og selvfølgelig masse kjøring. Det blir både demonstrasjoner og konkurranser med forskjellige biler.

For store og små

De som har egen bil oppfordres til å ta med den. Ingen er for gamle eller unge til å drive med fjernstyrte biler. Dette prosjektet var hovedsaklig tiltenkt ungdom, men nå deltar like mange voksne.
Fra søndag av er banen åpen for alle som ønsker å benytte den, nesten til enhver tid. Banen er kun stengt når DFI har større arrangementer på stadion.

Velvilje

Banen har kommet i stand ved hjelp av ildsjeler i lokalmiljøet, og en velvillighet fra Frogn Kommune til å støtte opp om det som hører hjemme i kategorien «uorganiserte aktiviteter». RC banen vil driftes på samme måte som skaterampen, for og av de aktive brukerne.