DRØBAK: Veldig mange av speidergruppene i Follo deltok sist helg på JOTA (Jamboree on the air). Drøbak/Frogn-speiderne hadde invitert med Vestby til samling ved speiderhytta på Heer. Og de som tror at speiderne denne helgen kun sitter inne rundt radioen tar helt feil.

SE BILDER:Radiohelg for speiderne

Mange aktiviteter

– Mange typer kommunikasjon står i sentrum. Vi morser ved hjelp av lykter og flagg, vi har såkalt revejakt ved hjelp av radiopeiling og skattejakt med radioer. I tillegg er det matlagingskonkurranse og selvfølgelig leirbål på kvelden, forteller Stein Ankarstrand, en av lederne i Drøbak/Frogn speidergruppe.
Det ble en kald helg med minus fem grader. Men det skremte ikke speiderne fra å sove ute. De som frøs mest var ledere som måtte sitte stille foran radiostasjonen utendørs i mange timer.

Kontakt med mange

JOTA, som på norsk kalles «Speidere på lufta» har rundt 500.000 deltakere på verdensbasis. I Norge deltok 40-50 speidergrupper, deriblant flere i Follo.
– Vi hadde kontakt med mange speidere rundt i Europa i løpet av helgen. Skulle vi fått kontakt med grupper i andre verdensdeler så måtte vi nok hatt en enda bedre antenne, forklarer Stein Ankarstrand.