Statsråden vil ikke hjelpe til

Norsk Luftambulanse ønsker å flytte til Horgen i Frogn, men Statens vegvesen og Fylkesmannens miljøvernavdeling nekter dem. Heller ikke samferdselsminister Kleppa vil hjelpe til. FOTO: IVAR RUUD EIDE

Norsk Luftambulanse ønsker å flytte til Horgen i Frogn, men Statens vegvesen og Fylkesmannens miljøvernavdeling nekter dem. Heller ikke samferdselsminister Kleppa vil hjelpe til. FOTO: IVAR RUUD EIDE

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Statsråd Magnhild Meltveit Kleppa vil ikke hjelpe Norsk Luftambulanse med å etablere seg på Horgen i Frogn.

DEL

FROGN: Nestleder Jan Tore Sanner i Høyre spurte samferdselsminister Kleppa om hun kunne gripe inn slik at Norsk Luftambulanse får godkjenning for å bygge opp sin virksomhet på Horgen. Det vil hun ikke.
– Jeg vil ikke gripe inn i den lokale prosessen som pågår. Jeg har tillit til at aktørene lokalt finner frem til en hensiktsmessig løsning som ivaretar behovene til Norsk Luftambulanse, skriver hun i sitt svarbrev.

– I beste fall naivt

Det får Sanner til å se rødt.
– Det er et provoserende svar. I beste fall er svaret naivt, i verste fall er det kun vås, uttaler høyrepolitikeren.
Han mener de lokale allerede aktørene er enige.
– Det er de sentrale myndigheter, ved Statens vegvesen og Fylkesmannens miljøvernavdeling, som stikker kjepper i hjulene. At hun da svarer at hun har tillit til den lokale prosessen, viser derimot at hun åpenbart ikke har tillit til de lokale løsningene. Kleppa lar jo Statens vegvesen ture frem som de vil, forklarer Sanner.

Lover å følge opp

Nestlederen kommer ikke til å gi opp.
– Jeg kommer til å følge opp ovenfor Samferdselsministeren i samarbeid med kommunene. Det er viktig at vi finner en løsning raskt, slik at Norsk Luftambulanse får forbli i Frogn, det er jo det de ønsker, uttaler han.
– Hvis ikke Statens vegvesen viser større fleksibilitet og pragmatisme i denne saken, vil jeg ta den opp i Stortinget. Jeg synes ikke de har noen gode argumenter for å nekte Luftambulansen lokaler på Horgen, fortsetter Sanner.

– Alle muligheter åpne

Kommunikasjonssjef Marte Ramborg i Norsk Luftambulanse forteller at de fortsatt har håp om at det skal løse seg.
– Vi har ikke gitt opp Horgen, men vi ser at vi må kikke etter alternative steder også. Akkurat nå holder vi alle muligheter åpne, uttaler hun.
Sommeren 2013 må de ut av vedlikeholdsverkstedet på Langhus.
– Da må vi ha nye lokaler klare. Vi vil derfor holde kontaktene med ordførerne i Frogn og Oppegård, og jobbe videre med saken, sier Ramborg.

Artikkeltags