- Vi fikk en verdifull erfaring

 Vogntoget, som var på vei fra Hurum mot Drøbak, tok fyr i Oslofjordtunnelen tirsdag ettermiddag. FOTO: CHRISTIAN CLAUSEN

Vogntoget, som var på vei fra Hurum mot Drøbak, tok fyr i Oslofjordtunnelen tirsdag ettermiddag. FOTO: CHRISTIAN CLAUSEN

Av
Artikkelen er over 9 år gammel
DEL

FROGN: Det nye nødnettet fungerte meget bra under slukke- og redningsarbeidet i Oslofjordtunnelen tirsdag ettermiddag.

LES OGSÅ:Brann i vogntog i Oslofjordtunnelen

Det skriver Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) på sine nettsider.
Ved 13-tiden oppsto det brann i et vogntog lastet med papir, og det førte til kraftig røykutvikling. Ingen personer ble alvorlig skadet.

SE BILDER:Vogntog brant i Oslofjordtunnelen

Brannmannskaper fra Buskerud og Akershus deltok i den krevende innsatsen, og de konkluderer med at nødnettet besto prøven.

– Nødnettet ble benyttet som aksjonssamband under hele operasjonen. Til tross for et høyt støynivå fra viftene inne i den over sju kilometer lange tunnelen, var talekvaliteten god, sier beredskapsleder og varabrannsjef i Søndre Follo Brannvesen, Johan Stokkeland.

Ikke optimal kommunikasjon

Noen utfordringer erfarte de likevel, ifølge DSB, som har ansvaret for innføringen av det nye nødnettet i brannvesen og kommuner.

Kommunikasjonen mellom mannskapene fra Buskerud og mannskapene fra Akershus var ikke optimal. Det skyldtes at Røyken og Hurum brannvesen fremdeles benytter det gamle analoge sambandet, mens Søndre Follo Brannvesen har tatt det nye nødnettet i bruk.

– Denne brannen ga oss verdifull erfaring om hvordan det nye nødnettet i praksis fungerer ved store hendelser, sier seniorrådgiver i DSB, Jan Helge Kaiser.

Artikkeltags