Totalvraket ambulanse i fylla

STORE SKADER:  En mann stjal en ambulanse ute på oppdrag og totalvraket den på gjestehavnen i Drøbak søndag morgen. FOTO: LARS NORSTED

STORE SKADER: En mann stjal en ambulanse ute på oppdrag og totalvraket den på gjestehavnen i Drøbak søndag morgen. FOTO: LARS NORSTED

Av
Artikkelen er over 7 år gammel
DEL

DRØBAK: Mens ambulansepersonellet holdt på med en pasient, satte Asker-mannen i 20-årene seg bak rattet på ambulansen.  Hans hasardiøse fyllestunt på gjestehavna i Drøbak endte med at sykebilen trolig er totalvrak.

– Mannen snakket til og med i sambandet mens hans kjørte, forteller operasjonsleder Marianne Coldevin-Kverme i Follo politidistrikt.

Det var tidlig søndag morgen at ambulansen rykket ut til Badehusgata i Drøbak for å bistå en pasient.

– Ambulansen ble parkert på gjestehavna. Mens personellet bisto pasienten, så ble bilen stjålet av mannen fra Asker.  Han kjørte rundt på havnen, og har kjørt både på en betongkloss og havnet i en midtrabatt, opplyser operasjonslederen.

Anmeldt for vold

Trolig er ambulansen totalvrak. Bilen har fått store synlige skader i fronten og har mindre skader på bakskjermen. Ambulansen er tauet inn til Vikings hovedkvarter i Ås.

– Trolig er den også blitt rammeskeiv, sier Coldevin-Kverme.

Mannen er siktet for tyveri av ambulansen og promillekjøring.

– Han er også anmeldt for vold mot offentlig tjenestemann.  Da han skulle fremstilles for blodprøvetaking på legevaktene måtte politiet være mannsterke på grunn av hans oppførsel.  Her sparket han til en av våre tjenestemenn, opplyser operasjonslederen.

Det skal ikke være noen mistanke om at mannen har ruset seg på noe mer enn alkohol så langt i etterforskningen.

Trolig må også mannen erstatte ambulansen han vraket. Det kan fort dreie seg om millionbeløp.

Ved 10.30-tiden søndag sov fortsatt Asker-mannen i 20-årene i arresten.

Artikkeltags