Vandringsstaver, stylter og soppsuppe

Dag Guttormsen både svarte på spørsmål om sopp og serverte soppsuppe. FOTO: KAY OLAV WINTHER D.E.

Dag Guttormsen både svarte på spørsmål om sopp og serverte soppsuppe. FOTO: KAY OLAV WINTHER D.E.

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Tilbudet på Follo museum er mangfoldig. I helgen var det mulig å både lage seg vandringsstaver, gå på stylter og nyte soppsuppe.

DEL

DRØBAK: Uteområdet ved Follo Museum er en oase. Det egner seg både til konserter, teater, håndverkspregede sysler, leker - og andre friluftsaktiviteter.
Søndag stilte museet både utearealene og et par ansatte til disposisjon slik at institusjonen ble en del av familiedagen på skansen.

Soppsuppe

På museet kunne man både sjekke soppfangsten og smake på soppsuppe. For de som ønsket seg utfordringer så hadde museet stylter til disposisjon.

Få soppspørsmål

Soppekspert Dag Guttormsen hadde ikke det store innrykket av folk som var usikre på soppfangsten.
- Jeg tror det har vært to -trestykker her. Den ene var litt av en ekspert selv, men hadde en sopp han ville diskutere. De fleste har nok fått den hjelpen de trenger av Nyttevekstforeningens damer på Skansen, sier han mens han rører i soppsuppe-gryta.

Vandringsstaver

Foruten å nyte soppsuppe på gressbakken mellom gamle vegger på museet, kunne man også se den nye samlingen av gammel snekkerredskap i stabburet. Instruksjonene for dem som skulle spikke vandringsstaver, og guidingen i «snekkerbua» tok Øyvind Larsen seg av. Han jobber på museet og kunne entusiastisk fortelle om en rekke kommende tiltak og begivenheter i museets regi.

Artikkeltags