En mann (31) må i fengsel etter å ha blitt funnet skyldig i både svindel og dokumentforfalskning.  Mannen stjal identiteten til sin daværende samboer og svindlet i hennes navn.

.

Det var høsten 2011 at mannen opprettet en forbrukerkundeavtale hos Ski Bygg ved å stjele identiteten til eks-samboeren. Han  fikk også utlevert varer og kontanter på flere forskjellige forretninger ved å betale med samboerens kredittkort.

31-åringen benyttet den falsk underskrevne forbrukerkundeavtalen hos Ski Bygg til å ta ut materialer.  Fakturaene ble sendt til hans daværende samboer.

Hadde dårlig råd

Mannen forklarte i Follo tingrett at han hadde benyttet kredittkortene til å ta ut varer for snaue 11300 kroner og heve 16200 kroner i kontanter. 31-åringen røpet i retten at han ikke hadde tillatelse til å bruke kredittkortene. Kortene ble benyttet i flere forskjellige forretninger.

Mannen erkjente også i retten at han hadde bestilt både en PC og et kamera over internett. Betalingskravene for varene kom til eks-samboeren.

Mannen forklarte svindelen at han hadde dårlig råd, ikke var kredittverdig og ikke kunne få kredittkort i sitt eget navn.

Tatt to ganger for fyllekjøring

Mannen er også straffet for fyllekjøring.  I oktober 2011 kjørte han galt med motosykkel i Oslo.  Han forklarte i retten at han hadde drukket mye dagen før kjøringen og også flere glass vin samme dagen han kjørte galt med motorsykkelen.  Promilleresultatet var 1,95 i promille.

I januar i fjor ble han stoppet bak rattet på en bil i Skedsmo.  Da viste prøvene som ble tatt av han 1,24 i promille.  Mannen hadde drukket vin før han satte seg i bilen fra Oslo og skulle til Eleverum.

Må i fengsel

31-åringen er dømt til fengsel i 90 dager. 60 dager av straffen er gjort betinget med en prøvetid på to år.  Han må også betale en bot på 30.000 kroner.

Han er også fradømt retten til å føre motorvogn i en periode på fire år. Skal han ta førerkort igjen må han avlegge ny full førerprøve.  Mannen må også betale erstatning til en bank og sin tidligere samboer med drøye 37.000 kroner tilsammen.