Gå til sidens hovedinnhold

Oppbevarte 3,5 kilo hasj, fikk fengsel

Artikkelen er over 10 år gammel

Den 28 år gamle Oppegård-mannen fikk sjokk da politiet fant nærmere 3,5 kilo hasj hjemme hos ham. Mannen trodde han oppbevarte 200 gram.

SKI: I Follo tingrett har tingrettsdommer Nina Solli og hennes meddommere ikke trodd på mannens historie. De har dømt Oppegård-mannen til ni måneders fengsel for oppbevaring av hele partiet.

Torsdag 5. mars i fjor foretok politiet razzia med narkotikahund i 28-åringens hjem på Kolbotn.

Først fant de drøye 160 gram hasj i stuen. Deretter ble drøye 3,3 kilo hasj funnet i en skoeske på loftet. Nesten 3,5 kilo hasj ble fangsten til sammen.

Allerede i avhør samme dag anga 28-åringen eieren av hasjen. Oslo-mannen (30) er straffet i samme sak, og er dømt til ti måneders fengsel .

Ville aldri sagt ja

I retten forklarte den 28 år gamle Oppegård-mannen at han hele tiden trodde det var 200 gram hasj han skulle oppbevare. I sin forklaring sa han at han ble sjokket da han fikk vite hvor mye narkotika det var snakk om. Han ville aldri ha sagt ja til å oppbevare partiet dersom han visste hvor store mengder det var snakk om.


Dagen etter pågripelsen sa han i avhør hos politiet at han skulle få 20.000 kroner og 1,5 plate med hasj for oppbevaringen. En forklaring han opprettholdt en ukes tid etter.

For retten fortalte 28-åringen at det ikke var avtalt at han skulle få penger, men at han forestilte seg at han kunne få 20.000 kroner for å ha stoffet hjemme.

Fester ikke lit

Retten har ikke festet lit til Oppegård-mannens forklaring om at han oppbevarte under 200 gram. De har ikke funnet bevis for at 28-åringen løftet eller kikket på innholdet i skoesken. Retten mener at han forsto at det dreide seg om et betydelig kvantum hasj da han fikk 160 gram selv og forestilte seg at han kunne få 20.000 kroner for oppbevaringen.

Partiet har en gateverdi på drøyt en halv million kroner. En politispaner som vitnet i retten forklarte at en kilo selges for mellom 30 til 50.000 kroner. Ett gram skifter eier for snaue 150 kroner i Follo nå. Du oppnår «kvantumsrabatt» ettersom hvor større parti du kjøper.

«Somlerabatt»

Politiadvokat Knut Inge Stavang var aktor i saken. Han må tåle kritikk fra retten på at saken har ligget for lenge. Saken var ferdig etterforsket i august 2009, men ble ikke oversendt statsadvokaten før mars i år. Også hos statsadvokaten ble saken liggende ubehandlet en tid. Stavang ville ha dømt 28-åringen til fengsel i 11 måneder, Oslo-mannen til ett års fengsel. De har fått rabatt for å ha tilstått og for sommel i påtalemyndigheten.

Oppegård-mannen må betale saksomkostninger med tusen kroner. Oslo-mannen må ut med 2000 kroner.