Klarte ikke redde noen av klasserommene

Av , og
Artikkelen er over 8 år gammel

Brannvesenet kjempet mot flammene natt til onsdag, men klarte ikke unngå at ilden spredde seg til resten av undervisningslokalene på Tårnåsen skole.

DEL

TÅRNÅSEN: Ved halv ni tiden tirsdag kveld brøt det ut brann på Tårnåsen skole. Det er skolens østlige fløy, den som ligger nærmest fotballbanen, som tok fyr og som regnes som totalskadd.

Det skal ikke ha vært mennesker i bygningen. Brannen skal ha startet ved en inngang og spredd seg til byggets takkonstruksjon. Ved 23-tiden var fløyen i ferd med å rase sammen.

SE OGSÅ: flere bilder fra brannen på Tårnåsen skole her og her

Det brant sent tirsdag kveld fortsatt kraftig i den separate fløyen som ligger lengst øst og nærmest fotballbanen på skoleområdet. Onsdag formiddag var ilden fortsatt ikke slokket.

Barn mistenkes

Fire barn ble sett på stedet da brannen startet, og politiet setter dem i forbindelse med brannen.

De har foreløpig ingen formell status, men skal møte til avhør hos politiet onsdag.


– Det er opplysninger som har kommet frem på åstedet som gjør at politiet knytter barna til brannen. Om de har tilstått, ønsker jeg ikke å kommentere nå. Barna er overlatt til sine foreldre og skal følges opp og i avhør i morgen, sier operasjonsleder Øyvind Thoresen i Follo politidistrikt.

Barna skal i første omgang ha blitt tatt hånd om av barnevernet. De skal være i 12-årsalderen.

Forsøkte å slokke med brannslokkingsapparat


Brannen ble meldt som en automatisk brannalarm klokken 20.23. Da ble det varslet om en utvendig brann ved inngang J i skolebygget.


Vitner på stedet forteller at flammene i første omgang ble slått ned med et brannslokningsapparat. Men ilden spredde seg til takkonstruksjonen. Etter hvert begynte det å brenne mer og mer, og fløyen vil trolig bli totalskadet av flammehavet.


Brannvesenet kjempet en desperat kamp for å holde flammene i takkonstruksjonen nede. Ikke minst for å hindre at andre bygninger på Tårnåsen skole skal skades.


LES OGSÅ:  Samler barn og foreldre i dag

Naboer hjalp til


Brannvesenet slet også med vannforsyningen, og flere sivile har hjulpet til med å rulle ut slanger i store deler av området rundt skolen.

Flere kummer i området skal ha vært frosset igjen.

Brannmannskap fra Follo, politi og ambulanse kom raskt til stedet, og etterhvert fikk mannskapene bistand fra Oslo brann- og redningsetat. 

Artikkeltags