Elevene på Drømtorp fikk møte kronprinsen

STAS: Kronprins Haakon Magnus tok seg tid til å hilse på alle Drømtorpelevene når mediefagelevene fikk en drømmedag i Oslo i dag. FOTO: CHRISTINE HEIM

STAS: Kronprins Haakon Magnus tok seg tid til å hilse på alle Drømtorpelevene når mediefagelevene fikk en drømmedag i Oslo i dag. FOTO: CHRISTINE HEIM

Av
Artikkelen er over 6 år gammel
DEL

OSLO: Elevene ved Drømtorp videregående fikk litt av en gavepakke i dag. Først fikk de hilse på kronprins Haakon Magnus. Deretter fikk de en innføring i Wikipedias forunderlige verden.

Telenorsjef Kristin Skogen Lund åpnet det hele og kunne fortelle at Telenor vil gjøre Wikipedia gratis for hele 140 millioner brukere i Asia.
Også Wikipedias grunnlegger, Jimmy Wales var på plass for å fortelle litt om hvordan merkevaren fungerer i dag. Og midt oppe i dette var elevene fra Drømtorp skole.


– Dette ble jo en fantastisk dag for oss, sa medielærer Nils-Åge Kolås til ØB.


– Jeg kan undervise i mye, men dette ble jo helt rått. Tenk å få møte Wikipedias grunnlegger og ikke minst finne ut hvordan Wikipedia fungerer i praksis. Vi er her for å lære og det har vi jammen fått gjort til fulle, sa Kolås.
Det blir noe helt annet når vi får boltre oss som reportere, filme det som skjer og ikke minst ta stillbilder.


– Vi fikk testet ut alle sider ved det som skjedde her under denne dagen, sa Kolås.

-Kronprinsen kom

Høydepunktet for mange var nok å hilse på kronprinsen som fyller 40 år neste år. Alle elevene fikk anledning til å håndhilse på den kommende regenten og han hadde positive meldinger til de aller fleste.
– Wikipedia Academy 2012 arrangeres 23. april i Oslo – parallelt med Go Open på Radisson Blu Scandinavia Hotel på Holbergs plass, Oslo. Akademiet er det tredje som arrangeres i Norge, og Wikipediamiljøets viktigste dialog med omverdenen.

Digital formidling

I år er hovedtemaet digital formidling og samarbeid med ABM-sektoren (arkiver, biblioteker, gallerier og museer).


Akademiets hovedgjester er HKH Kronprins Haakon og Wikipedias grunnlegger Jimmy Wales. Den svenske mediebloggeren Kaisa Hartig (Nordiska Museet), og norske formidlingseksperter fra Norsk kulturråd, Norsk Folkemuseum og Oslo Museum.


Den ferske bistandsministeren Heikki Holmås hadde et klart budskap til forsamlingen.
– Det er sånne folk som dere vi skal bygge videre på sa, Holmås.


– I dag er det Wikipedia, Facebook, google og Twitter som gjelder. Kunnskap er makt, så bruk den fornuftig.

Artikkeltags