Bulk Eiendom vil bygge lagerpark på Langhus

Prosjektleder Hans Jacob Låhne (til venstre) og partnerne Trygve H. Roald og Peder Nærbø i Bulk Eiendom vil utvikle Q4 til en lager- og logistikkpark tilpasset internasjonale krav. FOTO: CHRISTIAN CLAUSEN

Prosjektleder Hans Jacob Låhne (til venstre) og partnerne Trygve H. Roald og Peder Nærbø i Bulk Eiendom vil utvikle Q4 til en lager- og logistikkpark tilpasset internasjonale krav. FOTO: CHRISTIAN CLAUSEN

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Bulk Eiendom er den hemmelige kjøperen, og vil bruke de 300 målene på Q4 til en logistikkpark tilpasset internasjonale krav.

DEL

SKI: I går formiddag møtte den hittil hemmelige oppkjøperen av Q4 ØB for å informere om sine planer for området.

En tomt de kjøpte for 195 millioner kroner. 30 millioner over takst.

– Vi har kjøpt en attraktiv tomt til en fair pris. Vi er glade for at pengene tilfaller Ski kommune og ikke en privat tomteeier, sier Peder Nærbø, en av partnerne i selskapet.

LES OGSÅ: Ordføreren fornøyd

Fulgt med siden 2006

– Vi har fulgt prosessen rundt Q4 siden vi etablerte selskapet i 2006. Vi har ikke vært aktive mot Ski kommune før i det siste, sier Trygve H. Roald en av selskapets andre partnere.


– Q4 er en attraktiv tomt som skiller seg ut. Jeg mener Ski kommune har gjort helt riktig ved å regulere den til næringsformål. Tomten er så stor at det går an å utvikle prosjekter av en viss størrelse, sier Peder Nærbø.


Selskapet vil etablere en lager- og logistikkpark på tomten.
– Vi ønsker å utvikle området under ett. Vi skal bygge for å etterkomme morgendagens krav, sier han.

Stor interesse

– Vi vet det sitter mellomstore og større bedrifter i Osloregionen som har unnlatt å etablere seg blant annet i Vestby i påvente av Q4-avgjørelsen. Vi vet også at det sitter bedrifter i Ski og på Langhus som ikke har de behov de trenger i dag og for fremtiden. Vi ønsker at interessentene selv skal være med å forme sine bygg. Blant annet vet vi at fremtidige krav til utearealer blir helt andre. Vi må legge til rette for at vogntog på 25,5 meter skal kunne komme lett inn på området, sier Nærbø.

Etterkommer krav

Bulk Eiendom mener Ski kommune har laget en god og detaljert reguleringsplan for å ivareta befolkningens interesser i området.


– Vi vil ivareta både gang- og sykkelstier og skiløyper blant annet. Befolkningen skal ikke få noen overraskelser og de skal få en forutsigbar prosess når vi utvikler området, sier Nærbø.

Starter nå

Bulk Eiendom vil nå gå i gang med detaljerte planer for tomten.
– Vi skal blant annet i dialog med veivesenet så vi får løst trafikkavviklingen i området. Jeg mener at lokalbefolkningen ikke skal merke trafikken til og fra området. Den vil gå inn og ut fra E6, sier eiendomsutvikleren.

Om to år

Selskapet ser for seg ett års planarbeid og ett års byggetid for de første næringsbyggene er klare på tomten.


– Jeg tror ikke det blir store endringer for kommunens beboere. Vi skal bidra til å fjerne eventuelle flaskehalser, sier Peder Nærbø.

Artikkeltags