Gå til sidens hovedinnhold

Fortsetter å jobbe for psykisk syke

Artikkelen er over 9 år gammel

SKI: Ann-Mari Mellegård fortsetter å jobbe hardt for å bedre psykisk sykes kår.

– Vår visjon er et eget sted i Follo. Jeg har støttespillere som jobber med dette for organisasjonen Pleiadene, sier hun.
Mellegård har forespurt Ski kommune om lokaler, men har foreløpig ikke fått svar.

I slutten av september i fjor holdt hun stor konsert og kunstauksjon i Rådhusteatret i avdøde datteren Birgits ånd.
Nå legges planene for et enda større arrangement for å hjelpe folk med bipolar lidelse (manisk depressive). Det blir konsert fredag 28. oktober og foredragsdag 29. oktober. Fredag legges det opp til sosialt samvær og Mellegård venter folk fra flee kanter av landet. Hun har inngått samarbeid med Thon Hotel i Ski om reduserte priser på overnatting.

– Overskuddet av arrangementet i fjor var på rundt 38.000 kroner. De pengene går til tilskudd til en liten ferie for familier der en person er bipolar. Vi holder på med å dele ut penger nå, og det er fortsatt mulig å søke, sier Mellegård.
Hver søknad vil få 2000 kroner.

Del på Facebook

Mye spikret

Det jobbes iherdig med arrangementet som holdes i slutten av oktober.
– En del er på plass, både av foredragsholdere og konsertartister. Vi mangler blant annet konferansier, og håper det er noen som vil bidra. Vi trenger også hjelp av frivillige under arrangementet. Det er flott hvis noen vil bidra, sier hun.

Blant kjente navn er Eli Rygg og Rigmor Galtung og en gruppe fra Sølvguttene.
Tidligere utenriksminister Thorvald Stoltenberg vil åpne arrangementet.

– Vi har rettet henvendelser til flere artister og foredragsholdere, både nasjonalt og lokalt, forteller Mellegård.
Det jobbes også kontinuerlig for å skaffe penger.
– Hvis bedrifter eller privatpersoner vil støtte oss, er det bare å ta kontakt, sier hun.

Vil etablere tilbud

Overskuddet av årets arrangement skal gå inn i en pott for å ansette fagpersoner som skal tilby hjelp til personer med psykiske lidelser og deres pårørende.
 

– Vi må få et bedre psykisk helsevern. Det må ikke bare være medisiner og samtale med psykolog eller psykiater, påpeker Mellegård.
Hun vil etablere grupper hvor kostholdsveiledning, uttrykksterapi (kunstterapi) og ulike typer fysisk aktivitet står på programmet.  – Spørsmålet er ikke om det blir etablert, men når. Vi ser for oss en start med en ettermiddag i uken i et lavterskeltilbud, røper Mellegård.

Det søkes penger gjennom hele året fra flere hold og Pleiadene vil gjerne ha et nært samarbeide med alle kommuner i Follo.
–Vi har allerede på plass flere høyt kvalifiserte fagfolk som vil jobbe med dette tilbudet, sier hun.
Arrangementet i oktober er et samarbeid med Landsforeningen for pårørende innen Psykisk helse. Pleiadene har egen hjemmeside på internett: www.pleidadene.org.