Gå til sidens hovedinnhold

Kommentarstorm om julegudstjeneste

Artikkelen er over 10 år gammel

SKI: Marit Rismyhrs ønske om å kutte ut julegudstjenesten siste skoledag har ført til mange sterke reaksjoner. Men rektoren får også støtte.

– Dette oppspinnet som rektor her lager, krenker meg på mange måter. Skal ikke jeg som kristen, få lov til å stå offentlig fram som kristen i en nasjon med kristendom som statsreligion?
Tidligere elev


– Dette er riktig vei å gå. Ikke at det er noe «galt» i å gå i kirken, men det skal ikke være skolens arrangement. Heia Kråkstad skole som tar et slikt valg!
Foreldre

– Jeg blir skuffet over rektor. Skal mindretallet av foreldre og lærere få lov å ta bort gode og verdifulle tradisjoner bare sånn uten videre? Et lite bygdesamfunn som Kråkstad må få lov å ta vare på tradisjonene sine.
Torbjørg

– Dette blir å prakke på barn en religion de selv må få ta stilling til. Kirken skal være frivillig, og synes det er veldig bra at Kråkstad skole nå gjør et valg.
Eks-forelder

– Hva er problemet med at folk med annen religiøs bakgrunn ser og hører hva andre religioner driver med? Det er hele tiden et krav om at nordmenn skal akseptere og se på andre kulturer og religioner som en berikelse, og det kan jammen meg gjelde motsatt også!
SEH

– Hvilken rett har rektor ved Kråkstad skole til å ta vekk en årelang tradisjon i bygda vår? At rektor ved skolen er aktiv i Humanetisk forbund får hun holde for seg selv og drive på med på sin egen fritid.
Tidligere Kråkstad-elev

– Naturligvis skal familier kunne feire jul i kirken, lese juleevangeliet og feire akkurat slik de vil. Men dette er et privat anliggende, og hører ikke hjemme i skoletiden.
Dina

– I denne saken burde vel brukerene av skolen ha litt å si. Det vil si elever og foreldre.
Foreldre


– Marit og lærerne gjør det eneste riktige, bravo! Den tvangspregede livssynspåprakkingen som har pågått både til jul og 17. mai her i bygda har med våre innflytterøyne virkelig vært oppsiktsvekkende.
Hans P.

– Folk prater om at man blir tvunget til å dra i kirken, men nå blir jo de som vil gå i kirken tvunget vekk fra kirken! Jeg synes dagens løsning er bra: man får velge hvor man skal være den siste skoledagen.
Elev

– Faktum er at opplæringsloven gir retningslinjer for hvordan dette temaet skal håndteres, og Marit Rismyhr setter seg over alt dette og forsøker å manipulere frem sine egne private synspunkter. Det er ikke riktig, uansett hva man måtte mene om gudstjenester. Dette kalles maktmissbruk på godt norsk.
Kråkstad-mor