Ærespris til Karin Endsjø

HEDRET: Karin Endsjø fra Ski fikk lørdag Erling Stordahls ærespris. Bildet er tatt under prisutdelingen lørdag på Beitostølen Helsesportsenter. FOTO: JAN ARNE DAMMEN

HEDRET: Karin Endsjø fra Ski fikk lørdag Erling Stordahls ærespris. Bildet er tatt under prisutdelingen lørdag på Beitostølen Helsesportsenter. FOTO: JAN ARNE DAMMEN

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Karin Endsjø stråler av glede: Lørdag fikk hun Erling Stordahls ærespris for 2009.

DEL

BEITOSTØLEN/SKI: Karin Endsjø har polio, men det har ikke stoppet henne i å engasjere seg.
Lørdag var det hun som ble hedret da Erling Stordahls ærespris ble delt ut for 15. gang under avslutningen av Ridderuken. Her deltok cirka 500 fun ksjonshemmede skiløpere fra en rekke land.
Stordahl, selv blind, skapte i sin tid Ridderrennet på Beitostølen. Stordahl ga mennesker med funksjonshemninger i Norge og hele verden livsmot og tro på egen evne til å mestre.

Glad vinner

– Fantastisk! Jeg begynte å gråte. dette er sterkt! sier Karin Endsjø på vei hjem i bil fra Beitostølen.
Karin Endsjø har hjulpet mennesker i en rekke land, blandt annet i Afrika. I 1984 tok hun gull i kjelkepigging i Paralympics. Hun har promotert handikapidrett og Ridderrennet rundt om i verden.
I Follo kjenner vi Karin som en ildsjel som aldri gir opp. Hun har blant annet tatt med mange unge mennesker på helseferie til Lanzarote og gitt dem livsmot og mye moro. Dit reiser hun igjen om noen dager, og blir til 4.mai.

Venn av Stordahl

Lørdag gikk Karin Endsjø Ridderrennet igjen og løypa på en mil for første gang på mange år.
– Jeg brukte to timer og femti minutter, og hadde en hyggelig politimann som følgesvenn, forteller Karin Endsjø entusiastisk.
Blinde Erling Stordahl skapte Ridderrennet. Karin Endsjø forteller at det første møtet med Stordahl for mange år siden:
– Erling forandret mitt liv. Fra å være en unnselig, liten poliodame ble jeg sterk og modig, forteller prisvinneren.
Stordahl ga henne et livsmoto: Lev livet, og la det bli et fotefar etter deg!

Jobbet sammen

De to jobbet også sammen for å gi funksjonshemmede bedre livskvalitet. Karin Endsjø forteller at hun blant annet var med Stordahl til Bulgaria i 1986, da østblokklandet arrangerte Ridderrennet i bulgarske fjell for første gang.
Fondet "Erling Stordahls" ærespris har som formål å dele ut stipend til utøvere som har gjort en særdeles god innsats innen idrett, kultur eller kunst lokalt, nasjonalt og/eller internasjonalt. Prisvinneren skal være syns- eller bevegelseshemmet, og være aktiv innenfor idrett, kultur eller kunst.

Artikkeltags