ÅS: «Easy locator» er navnet, ser ut som en gressklipper, men har grensesprengende egenskaper for rør- og kabelsøking. Det lille spesialfirmaet Eskeland Electronics på Ås er stolt over å lansere det svenske produktet, utviklet av Malå GeoScience.
Daglig leder Severin A. Eskeland mener Easy locator er den første prisgunstige og brukervennlige radar for påvisning av rør, kabler og andre underjordiske objekter. ”Gressklipperen” påviser nemlig objekter av ikke-ledende materialer som plast, kompositt, betong, keramikk og asfalt. En stor og lyssterk LCD-skjerm viser en bølge der radarsignalet blir reflektert. Dermed skaffer ledningseiere seg en rask og enkel oversikt over alt som ligger i bakken i en dybde på inntil tre meter.
Den lille og brukervennlige radaren er et resultat av 20 års forskningsarbeid i den lille bygda Malå i Vesterbotten i Sverige.
Det svenske firmaet har valgt Eskeland Electronics som samarbeidspartner i Norge med bakgrunn i den spesialkunnskap dette firmaet har tilegnet seg innen metalldetektorer, rør- og kabelsøking og lekkasjesøking.
Prisen på Easy locator vil i Norge ligge på cirka 100.000 kroner, og Severin A. Eskeland mener ledningseiere får mye for pengene. Radaren kan benyttes i temperaturer ned til minus 20 grader. Den veier bare 18 kilo og er utstyrt med et batteri som holder i 10 timer før det må lades.