Ås IL gir ikke fra seg grusbanen

Grusbanen: Forslaget om å plassere en modulskole på grusbanen ved Ås stadion, ble ikke godt mottatt i idrettsmiljøet i Ås. foto: Solveig wessel

Grusbanen: Forslaget om å plassere en modulskole på grusbanen ved Ås stadion, ble ikke godt mottatt i idrettsmiljøet i Ås. foto: Solveig wessel

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Ås IL vil kjempe med nebb og klør for å hindre at grusbanen ved stadion blir brukt til moduler for en midlertidig skole for Rustad.

DEL

ÅS: Formannskapet fikk forrige uke et forslag på bordet som de ikke tok stilling til, men som ryster idrettsmiljøet i Ås.

Det var i forbindelse med saken om skolekapasiteten i Ås sentrum, Åsgård og Rustad frem til 2030 at rådmannen foreslo å etablere en modul-skole på grusbanen ved Ås stadion. Modulene var tenkt å være store nok til å gi plass til elevene ved Rustad skole når arbeidene med den nye skolen starter.

Dette har fått både Ås IL og Ås Idrettsråd til å reagere kraftig.

– Dette er absolutt ingen god løsning. Området er regulert til idrettsformål og jeg tror det vil være ubehagelig for kommunen om dette blir gjennomført, sier leder John Høstland i Ås IL.

Et godt kastmiljø

Da Ås stadion fikk kunstgress, ble alle de tekniske øvelsene, det vil si kastøvelsene, bortsett fra kule, flyttet til grusbanen.

– De siste tre årene har vi bygget opp et godt kastmiljø. Dersom vi mister grusbanen, vil det bety at vi ikke kan trene og heller ikke arrangere mesterskap. Nå er vi litt sure og vil kjempe for vår rett, sier Høsteland.

Modulene kunne bli stående på grusbanen i bortimot ti år.

Ås idrettsråd som representerer alle idrettslagene i Ås kommune, mener det er uakseptabelt at det ikke er redegjort for alternative løsninger eller sett på konsekvensene for idretten.

– Vi er overrasket over forslaget fordi vi som en ressurs for kommunen ikke var forespurt og at saken ikke var godt nok utredet, sier leder Magne Maurset i Ås idrettsråd.

Han er fornøyd med at Ås kommune vil innkalle til et møte før jul.

– Forslaget ville fått store konsekvenser for kastmiljøet i Ås. Idretten er villig til å diskutere løsninger. Slik vi ser det nå, er det fornuftig at forslaget ble utsatt, sier Maurset.

Artikkeltags