Gå til sidens hovedinnhold

Breivolls venner et skritt nærmere tilgang til det gule huset

Artikkelen er over 8 år gammel

Alle de tre hovedutvalgene, Hovedutvalg for teknikk og miljø, Hovedutvalg for helse- og sosial og Hovedutvalg for oppvekst og kultur, behandlet i går kveld forlengelsen av leieforholdet for Breivoll gård. Og det var fellesforslaget fra SV, V, Krf, MDG og Ap som vant frem mot Frp og Høyres stemmer.

Når saken skal behandles i formannskapet om to uker, innstilles det blant annet på at Breivolls venner kan få disponere det gule huset frem til 1. mai 2018, men da må Brunstad Kristelige Menighet (BKM) og Ås kommune bli enige om en avtale.

Det gule huset

I Hovedutvalg for teknikk og miljø skapte Breivolls venners ønske om å få tilgang til det gule huset debatt.

- Her er det mye som svever i løse lufta. Vi har en kontrakt og den må vi forholde oss til, sa Arne Hillestad (Frp) og fikk støtte av Ole Fredrk Nordby (H).

Nordby understreket at kommunens bruk av det gule huset er tidsbegrenset i gjeldende kontrakt, og at det er den man må forholde seg til.

- Men ikke noe gleder meg mer enn om Breivolls venner får fri bruk av det gule huset, men det må avtales med BKM, understreket Nordby.

Låven

Når det gjelder bygningen som BKM ønsker å sette opp som erstatning for låven som er revet, og som Breivolls venner frykter skal ødelegge for deres inntreden på Breivoll gård, så understreket teknisk sjef Arnt Øybekk at det ikke er snakk om en permanent bygning, men om en bygning som lett kan monteres og like lett demonteres.

Det ikke avklart hva bygningen skal brukes til. I utvalgenes innstilling heter det: "Innholdet i en eventuell ny bygning konkretiseres nærmere og avklares ut fra kommunens/partenes reelle bruksbehov før kommunen tar stilling til prosjektet.