Gå til sidens hovedinnhold

Breivolls venner får trolig bruke det gule huset som kafé

Artikkelen er over 8 år gammel

Stemningen for at Breivolls venner skal få innpass på Breivoll, er der. Spørsmålet er bare hvor mye de skal få ta i bruk.

ÅS: – Jeg føler at Ås kommune vil ha oss inn på Breivoll og jeg håper vi får en bruk som gjør det levedyktig for oss, sier Rikke Soligard i Breivolls venner.

Hun var spent tilhører da saken om leieforholdet på Breivoll var oppe i formannskapet i går kveld. Nå gjenstår bare kommunestyrets behandling om to uker før det blir avgjort om Breivolls venner skal få bruke det gule huset til kafé.

Sambruk blir viktig

Saken står annerledes nå enn da den startet. Brunstad kristelige menighet har benyttet seg av opsjonsavtalen og blir på Breivoll frem til 2018.

– Denne opsjonsperioden blir viktig for oss, sier Soligard.

I løpet av de neste fem årene håper hun at Breivolls venner har etablert seg på Breivoll. Soligard er optimist og tolker signalene fra politikerne som at de åpner for en annen bruk enn dagens i denne perioden.

– Sambruk blir viktig. Vi har blant annet med oss Den Norske Turistforening som vet noe om kafévirksomhet, sier Soligard.

Les også:

Breivolls venner et skritt nærmere tilgang til det gule huset

– Uheldig at rådmannen ikke har hatt ressurser til å prioritere Breivoll-saken

– Nå er vi avhengig av politikerne

Forhandle frem avtale

I leieavtalen med Brunstad Kristelige Menighet har Ås kommune rett til å disponere det gule huset til avtalte tider. De første årene benyttet kommunen huset til aktiviteter for kommunens funksjonshemmede, men dette ble det slutt på.

– Jeg tror det er viktig at Ås kommune forhandler med BKM om vår rett til det gule huset, sier Soligard.

Dette er også noe politikerne ønsker.

– Vi vil sørge for at Ås kommune reviderer avtalen slik at Breivolls venner får bruke det gule huset, sier Arne Hillestad (Frp).

Jorunn Nakken (V) ønsker mer bruk av huset enn det som kommunen har avtale om.

– En betydelig utvidet bruk, understreker hun.

Når det gjelder tilgang til friarealene, vil formannskapet at kommunen skal legge til rette for sambruk der også Den Norske Turistforening, Oslofjordens friluftsråd og eventuelt andre organisasjoner samarbeider.

En slik avtale får rådmannen i oppdrag å få i stand.