Gå til sidens hovedinnhold

Manglet rømningsvei - brannvesenet stengte «Rødbygningen» på Åsgård skole

Artikkelen er over 6 år gammel

FAU-leder Johan Holmen reagerer sterkt på at nok en bygning ved Åsgård skole stenges. «Rødbygningen» manglet rømningsvei.

ÅS: Torsdag 23. oktober måtte Åsgård skole stenge Paviljong 2 på grunn av dårlig inneklima. CO2-nivået var for høyt.

Sist fredag kom brannvesenet på kontroll. Etter befaringen stengte de «Rødbygningen». Det var for få rømningsveier i forhold til bruken og antallet elever.

– Vi stengte denne bygningen på grunn av for få rømningsveier. «Rødbygningen» er utstyrt med kun én rømningsvei, og det er én for lite, sier avdelingsleder ved forebyggende avdeling ved Søndre Follo Brannvesen, Lasse Botten.

De 57 tredjeklassingene er nå midlertidig flyttet over til Kulturskolen.

– Som FAU-leder beklager jeg på det sterkeste det som nå har skjedd. Jeg fikk greie på dette helt tilfeldig på fredag, sier Holmen.

Med tanke på at dette er den andre bygningen på skolen som ikke er i forskriftsmessig stand, reagerer FAU-lederen kraftig.

– Dette er ene og alene beviset på veldig dårlig planlegging av kommunen. Både dårlig inneklima og ikke minst at «Rødbygningen» nå viser seg å være brukt av for mange elever, kan ikke komme som noen overraskelse på dem som bestemmer her i kommunen, sier Holmen.

Nå vil han snarest mulig kontakte politikere for å høre hva de mener om denne situasjonen.
I kommunen kom stengingen av «Rødbygningen» som en overraskelse.

– Jeg har ikke fått lest rapporten ennå, men kan si at den har vært godkjent for bruk helt frem til fredag, sier oppvekst- og kultursjef Ellen Benestad.

– Burde ikke dere visst om dette tidligere?

– Nei, dette har vi ikke kunnet vite. Vi har en stor økning i elevmassen, noe som selvfølgelig gjør utslag. Nå skal personalet på skolen i møte for å se på hvordan de best mulig kan løse den prekære situasjonen. Hvordan det blir til slutt, er for tidlig å si nå, sier sjefen for oppvekst- og kultur.

Skolens rektor, Vibeke Aaser Grønli liker heller ikke situasjonen skolen nå har kommet opp i, men lover at de jobber iheerdig med å legge forholdene godt til rette for elevene.

– Jeg ble like overrasket som FAU-lederen, men vi er allerede i gang med å se på nye muligheter for at barna skal ha et opptimalt læringsmiljø. Vi har mistet syv klasserom den siste tiden og det merker vi godt. Jeg håer og tror at politikerne nå tar disse signalene på alvor. Vi kan bo litt trang en periode, men så må det skje noe, sier Grønli.

FAU-lederen har vært i kontakt med ordfører Johan Alnes for å be om et møte. Torsdag kveld neste uke planlegger FAU på Åsgård skole et allmøte, hvor også ordføreren og skolens rektor har sagt ja til å stille.

Kommentarer til denne saken