MDG tungen på vektskålen

Fra venstre: Jorunn Nakken (V), Hilde Kristin Marås (H), Marianne Røed (Sp), Hege Opedal (SV), Morten Lillemo (KRF), Egil Ørbeck (H). Bak Anders Often (MDG).

Fra venstre: Jorunn Nakken (V), Hilde Kristin Marås (H), Marianne Røed (Sp), Hege Opedal (SV), Morten Lillemo (KRF), Egil Ørbeck (H). Bak Anders Often (MDG). Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Ap og Frp la frem et budsjettforslag, H, KrF, Sp, Sv, V og MDG et annet.

DEL

ÅS: Måten økonomien balanserer på, var forskjellen på de to forslagene. Avgjørende ble det at Miljøpartiet De Grønne ikke støttet Aps forslag om å støtte bysykkelordningen med 200.000 kroner, men heller stemte for fellesforslaget og flere hurtigladere for bil.
Budsjettet som ble vedtatt med 17 stemmer mot 15, legger vekt på oppvekst og kultur.

Penger til Borggården

I forhold til rådmannens budsjettforslag er skolen styrket med 1,75 millioner kroner, kulturskolen med 650.000 kroner og skolehelsetjenesten med en million kroner. Leirskoletilbudet er tatt inn igjen med 200.000 kroner og de to neste årene skal det investeres 450.000 kroner årlig i hurtigladere for elbiler. I tillegg er det funnet penger til minnelund og prostidiakon etter ønske fra Ås kirkelige fellesråd. Planleggingen av sykehjemsutvidelsen er utsatt til 2016.
Borggården ved Ås rådhus skal settes i stand for åtte millioner kroner.

– Det handler om hjertet i Ås sentrum, sa Jorunn Nakken (V).

Inntekter

Kommunen er forventet å få stor vekst de neste årene. Det betyr store investeringer i skoler, barnehager og sykehjem noe som gjør det nødvendig å skaffe flere inntekter til kommunen.
Varaordfører Marianne Røed (Sp) mener næringsskatten rammer vilkårlig, og vil heller innføre skatt på bolig.

– Jeg tror mange vil akseptere 2000 kroner i året mot å få bedre skoler og sykehjem, sa hun.

SV er også for eiendomsskatt på bolig.

– Vi mener det er en rettferdig skatt, sa Hege Opedal.

Morten Lillemo (KrF) mener det er inntekter å hente ved at det drives en mer aggressiv markedsføring av til alle tider ledige lokaler i kulturhuset.

Artikkeltags