Gå til sidens hovedinnhold

Politikerne vil ha en felles avtale på Breivoll

Artikkelen er over 7 år gammel

Det ble ingen avklaring i leieforholdene på Breivoll. Saken kommer på nytt opp både i formannskap og kommunestyre.

ÅS: – Jeg føler at vi har lagt et godt grunnlag og at det arbeidet vi har gjort blir satt pris på, sier Rikke Soligard i Breivolls venner til ØB etter at saken var behandlet i formannskapet i går kveld.

Der ble intensjonsavtalene som Ås kommune har gjort med Breivolls Venner og Brunstad Kristelige Menighet grundig diskutert. Det endte med at Ås kommune støtter intensjonsavtalene, men at disse gjøres om til én avtale med partene som så godkjennes av formannskapet og kommunestyre senere i vinter.

Les også: Langt på vei mot enighet om Breivoll

Tror på løsning

Ås kommune vil som eier av Breivoll, godta at Brunstad Kristelige Menighet (BKM) søker om å få oppført et aktivitetsbygg slik det er skissert i tidligere kommunestyrevedtak.
Og tillatelsen til et nytt aktivitetsbygg er svært viktig for BKM.

– Får vi ikke bygge, så må vi ikke leie ut det gule huset. Men jeg har inntrykk av at formannskapet vil sikre av avtalene blir riktige og jeg har god tro på en løsning, sier Dagfinn Lindberg i BKM.

Aktivitetsbygget blir plassert der låven sto. Dette kan komme til å bli stående i bare fire år dersom ikke BKM får fornyet leieavtalen på Breivoll i 2017.

– Vi har god dialog og jeg føler at det vi mener er viktig er med i avtalen. Men det blir spennende, innrømmer han.

– Føler du at dere er på lånt tid?

– Nei. Administrasjonen i kommunen er fornøyd med hvordan vi har oppført oss, så jeg føler ikke at løpet er kjørt. Stedet har aldri vært så mye brukt av allmennheten som det blir i dag. Det skyldes at området er åpnet for fri ferdsel og gangveien til Kjærnes blir mye brukt av folk fra hele Nordby, sier Lindberg.

Tåler en runde til

Soligard føler også at det er lagt et godt grunnlag for en avtale.

– Det viktigste er at vi får en god avtale. Jeg føler alle vil at vi kommer til enighet og vi tåler en runde til. Vi har tid, men det hadde vært hyggelig om vi kunne komme i gang i løpet av våren, sier Soligard.

Hennes oppfatning er at politikerne tar saken på alvor.

– Alt står på låven. Den må på plass. Og så må vi vite om tilstanden på bygningsmassen, hva BKM må gjøre og hva vi må gjøre. Noe utgifter må vi påregne, BKM kan ikke ta det som er til vår bruk, sier Soligard.

Kommentarer til denne saken