Slik vant de første gründercamp i Ås

Vinnerne: Aleksandra Danielsen, Sara Mauritzen, Jenny Anseth og Eden M. Kassie med Merete Kase. Marcelo Corona (Kase), Georg Vestby (Ski Storsenter) og studieinspektør Thomas Randem bak. foto: bjørn v. sandness

Vinnerne: Aleksandra Danielsen, Sara Mauritzen, Jenny Anseth og Eden M. Kassie med Merete Kase. Marcelo Corona (Kase), Georg Vestby (Ski Storsenter) og studieinspektør Thomas Randem bak. foto: bjørn v. sandness

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Oppdraget var å innrede og designe en klesbutikk på Ski Storsenter. Elevene tok oppgaven på alvor og leverte med stil.

DEL

ÅS: For første gang arrangerte Ås videregående skole grün-derkamp. Det var elevene på design og håndverk og studiespesialiserende med formgivning som ble utfordret.

60 elever jobbet hele dagen med å løse oppgaven som var gitt av klesbutikken Kase på Ski Storsenter. Butikken skal fornye seg neste år og oppdraget var å komme med nytenkende og kreative forslag til innredning av butikken.

Da oppgavene var levert og juryen hadde gått gjennom forslagene, ble fire lag plukket ut til en finalerunde. De fikk fire minutter hver til å presentere sitt forslag før juryen hadde et siste møte og kåret en vinner.

Blir utfordret

Lærer for elevene på design, Nikoleta Konstante, er fornøyd med at skolen har fått i stand en gründercamp og håper å trekke inn andre yrkesfag neste år.

– Elevene som er med er fornøyde og andre elever er nysgjerrige på hva som skjer, sier hun.

Rektor Anne Karin Øksnevad er også fornøyd med hva skolen har fått til og tror at dette bare er en begynnelse på noe som kan bli mye større.

– Det som er spennende er at elevene får utfordret seg på kreativitet, samarbeid og et prosjekt som er knyttet til et reelt prosjekt. Det gir ekstra utfordringer, sier hun.

Grønn sofa avgjorde

Juryen fikk en vanskelig jobb når en vinner skulle kåres.

– Alle gruppene har noe bra. Presentasjonene var bra og tegningen gjennomførbare, men det var den grønne sofaen til gruppe 12 som gjorde utslaget, sa Sofie Aslaksen fra Ungt Entreprenørskap Akershus.

Eier av Kase, Merete Kase, overrakte en gavesjekk til de fire jentene på vinnerlaget.

– Dette var kjempegøy. Vi skal pusse opp i 2015 og vil gjerne bruke noe av det dere har kommet med, sa hun.

Artikkeltags