Utegym i alle slags vær

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Elevene sto for demonstrasjonen da Utegymmen ved Åshallen ble innviet med snorklipp og fanfare i går.

DEL

ÅS: Et spleiselag mellom Akershus fylkeskommune og Ås videregående skole har gjort det mulig å få satt opp en Utegym ved Åshallen. Slike anlegg er det mange av i vårt naboland, men her i landet er finnes slike anlegg bare et par steder i tillegg til Ås.

Treningsapparatene er satt opp utenfor Åshallen, der det sto en brakke tidligere. Apparatene er utført i solide materialer som tåler å bli brukt.

– Det var satt av penger til å fjerne brakken og til planering. Her skulle man inn med maskiner uansett og nå fikk vi gjort dette i samme slengen, sier avdelingsleder norsk og idrettsfag Beathe Lille.

Apparatene er som et lite treningsstudio og vil bli brukt i skoletiden, men er også tilgjengelige for alle andre som finner glede ved å trene utendørs.

– Jeg synes det er fint med variasjon i treningen og tror apparatene vil bli brukt spesielt til våren og sommeren, sier Elise Søberg.

Sammen med Stian Tobias Schøien demonstrerte hun hvordan treningsapparatene skal brukes.

Spleiselag

Det var rektor Per Lien som sammen med lærer Erik Solberg satte i gang prosessen for trekvart år siden. I går var Lien tilbake for å klippe snoren ved innvielsen.

– Tanken var at anlegget skal brukes på dagtid av elevene og på ellers for alle andre. Dette er et godt bidrag til fysisk aktivitet som er åpent 24 timer i døgnet syv dager i uken, sa Lien.

Brussalg til nytte

Økonomien var avgjørende, for helt gratis har det ikke vært.

– Vi så på hva vi kunne budsjettere med og fant en løsning. Og elevene bidratt stort. For hver brusflaske de har kjøpt de siste 15 årene, har de bidratt med en krone og femti øre, sier Lien.

– Her har brusdrikking blitt til noe positivt, sier Lille.

Med dette har skolen fått et utendørs lavterskel treningsanlegg.

Artikkeltags