Vitenparken med «nytt» marked

Verksted: Ingrid Brodin hjelper barna på juleverkstedet, og finner her frem ulike skjeggtyper til kubbenissen.ALLE FOTO: Eskild Gausemel Berge

Verksted: Ingrid Brodin hjelper barna på juleverkstedet, og finner her frem ulike skjeggtyper til kubbenissen.ALLE FOTO: Eskild Gausemel Berge

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Julemarkedet på Vitenparken i Ås er et fast innslag i juletiden. I år var julemarkedet helt «nytt», med rebusløp, pinnebrød og bokhjørne.

DEL

ÅS: Julemarkedet på Vitenparken er for mange et fast juleinnslag i desember. Men i år var det annerledes.
Julemarkedet har eksistert i lang tid, og det har alltid vært lokale håndverkskrefter som har presentert sine produkter. I år hadde de «gamle» kreftene flyttet til Follo Museum, og Vitenparken hadde laget et helt nytt opplegg.

Satser på mat

Søndagens julemarked bød på det meste man kan pakke inn i gavepapir. Klær, kunst, lykter, bøker, smarte oppfinnelser og mye annet fra kjente og lokale aktører. Vitenparkens egne matbutikk tilbød huskokkens egne julekaker, italienske kake-spesialiteter og spekemat.

– Vi har jo så flotte lokaler og lokalitet at vi har satt oss et mål om at Vitenparken skal ha Follos beste julemarked, sier Marianne Skjerved som er ansvarlig for julemarkedet.

Hun forteller videre at de ønsker å fornye julemarkedet.

– I år har vi henvendt oss mye mer lokale designere og har laget litt mer program og aktiviteter for de besøkende. I tillegg har vi et større mattilbud, noe vi også ønsker å satse videre på senere.

Nisser, lykter og bokbad

For utenom selve markedet, var det mye å gjøre på Vitenparken.
Rebusløp rundt andedammen, utelek og pinnebrød ved bålet var aktiviteter for familien og barna.
Inne på vitenparken kunne barna også lage kubbenisser, julestjerner og lyslykter.

– Barna er helt utrolig fantasifulle. De lager så mye fint, og slipper fantasien løs på verkstedet. Det er fantastisk gøy å se hvordan de lager ting her, forteller Ingrid Brodin som hjelper barna på verkstedet.

I tillegg hadde Vitenparken etablert et lite forfatterhjørne.
De to nybakte barnebokforfatterne Mari Ann Augestad og Synnøve Borge fra Ski og Ås inviterte barna inn i sitt eget fortellerunivers.
Samtalen rundt «Brunlangøre», som er Borges debutbok, engasjerer både barn og voksne i bokhjørnet.

Godt besøkt

Mange hadde tatt turen til Vitenparken på søndag. Folk fikk handlet julegaver og mange tok snarveien med å kjøpe noen slag av julekaker, for å slippe å lage de selv.

– Jeg tar ofte turen hit i desember. Det er et veldig fint marked, forteller Birgit Skaarø.

Hun bruker muligheten til kjøpe inn noen presanger, og få inn litt julebaksti huset.

– Jeg lager ikke julekaker selv, så da tar jeg en snarvei her. Det er veldig fint at det er litt større salg av mat i år, forteller hun.

Artikkeltags