Voldtok fire ganger på 90-tallet - Ås-mann siktet for nytt overgrep

HODEBRY:  Politiadvokat Marianne Børseth-Hansen fikk ikke fengsling på en Ås-mann som er siktet for voldtekt.  Mannen er tidligere dømt fire ganger for slike overgrep. FOTO: LARS NORSTED

HODEBRY: Politiadvokat Marianne Børseth-Hansen fikk ikke fengsling på en Ås-mann som er siktet for voldtekt. Mannen er tidligere dømt fire ganger for slike overgrep. FOTO: LARS NORSTED

Av
Artikkelen er over 6 år gammel
DEL

ÅS:  En mann i 40-årene fra Ås som tidligere er straffet for fire voldtekter tilbake på 1990-tallet, er siktet for en ny voldtekt. Likevel satt Follo tingrett ham fri onsdag ettermiddag.

Mannen ble i går fremstilt for varetektsfengsling i fire uker, men politiadvokat Marianne Børseth-Hansen måtte godta at Follo tingrett ikke fant  tilstrekkelig grunnlag for å fengsle mannen i fire uker.

Mannen skal ha tatt med en kvinne i 20-årene hjem på overnatting søndag kveld.  I flere timer hevder kvinnen at hun følte seg truet og fryktet for sitt eget liv og ikke hadde mot til å motsette seg seksuell omgang med mannen.

Ås-mannen erkjenner seksuell omgang med kvinnen, men hevder at kvinnen var med på det frivillig.

Dømt for voldtekt fire ganger

Mannen ble på 90-tallet dømt fire ganger for voldtekt.  Først i 1990 for tre tilfeller og i 1996 for en voldtekt. Disse forholdene skjedde andre steder i landet enn i Follo-distriktet.

– Jeg har stor forståelse for at politiet begjærer varetektsfengsling etter en så alvorlig siktelse.  Men denne gangen var det ikke tilstrekkelig grunnlag, mener forsvarer Thomas Nortvedt.

Greide å flykte

Kvinnen skal ha greid å flykte fra hytten kun iført pysj, strikkejakke og sokker. Hun fikk etter hvert tak i en taxi som kjørte henne til en bensinstasjon hvor hun fikk kontakt med politiet.

Mannen ble pågrepet av politiet mandag.  Siktelsen om voldtekt blir oprettholdt av politiet.

Artikkeltags